Prvi dan upisa u vrtiće protekao u najboljem redu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 09. 05. 2017. 11:25:04

Prvi dan upisa u predškolske ustanove u Beogradu protekao je u najboljem redu, a roditelje pozivamo da prijave sve neregularnosti ako na njih naiđu dok traje predaja zahteva jer ovaj proces mora da bude fer, poručio v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

vrtic72012072014

– Juče je bio dan „De” i za Beograd i za roditelje. Upis će trajati naredne dve nedelje, a mi radimo na tome da obezbedimo što više slobodnih mesta u vrtićima – rekao je Gak u Jutarnjem programu Televizije Hepi.

On je istakao da je pre jučerašnjeg početka upisa razgovarao sa direktorima svih predškolskih ustanova i pozvao ih na transparentnost u radu i poštovanje propisa i kriterijuma za upis dece za neko od oko 7.000 slobodnih mesta.

Gak je poručio da je projekat saradnje sa privatnim vrtićima zaživeo i daje dobre rezultate, ali da će se do septembra adaptirati i delovi škola koji će moći da se koriste za pripremni predškolski program dece.

Radimo na tome i tu očekujemo dodatna mesta, zaključio je Gak.

Predaja zahteva za mesto u vrtićima trajaće do 19. maja, preliminarna upisna lista biće objavljena 12. juna, dok će komisije razmatrati žalbe do kraja tog meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: 3°C
Min: 1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana