Vulin:Odnos Srbije prema migrantima poštovan u celom svetu Studio B,Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 04. 10. 2016. 18:05:01

Odnos Srbije prema migrantima poštovan je u celom svetu, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posle razgovora s predstavnicima UNHCR-a u Ženevi

migranti-peske

Vulin ističe da će Srbija i sledeće godine moći da računa na značajna budžetska sredstva od UNHCR-a. Istovremeno, grupa migranata protestovala je u Beogradu zbog mera Mađarske da azilante ne pušta slobodno na svoju teritoriju.

 

Policija zbog bezbednosti prati kolonu migranata

Policijski službenici prate kolonu migranata, koja se danas iz Beograda peške uputila ka granici, kako bi se sprečili eventualni incidenti i kako bi se osigurala njihova bezbednost, izjavio je posle podne vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić.

„Srbije će kao i do sada biti dobar domaćin svim migrantima, ali nećemo dozvoliti da se remeti javni red i mir, blokiraju saobraćajnice i da se na bilo koji način onemogućavaju građani u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Kao što zakoni Srbije važe za naše građane, tako važe i za migrante i oni ih moraju poštovati“, naveo je Rebić u izjavi za javnost.

Migranti krenuli peške ka mađarskoj granici

Grupa migranata, koja je prepodne od autobuske stanice u Beogradu krenula ka mađarskoj granici, trenutno se kreće peške Batajničkim putem.

Kolona migranata, koju prati policija, kretala se preko Brankovog mosta, pored hotela Jugoslavija, ulicom Cara Dušana u Zemunu i Batajničkim putem.

Kako javlja reporter Tanjuga, u koloni je oko 200 migranata, mahom muškaraca, koji kažu da idu ka Horgošu kako bi prešli granicu.

„Videćemo šta će se desiti kada dođemo do Horgoša“, rekao je Tanjugu jedan od migranata, koji je došao iz Avganistana, a u Srbiji, kaže, boravi već mesec dana.

Migranti nose improvizovane transparente na kojima piše „Otvorite granice“, a prate ih četiri automobila policije.

Migranti su jutros protestovali u centru Beograda, a protest je okončan međusobnom tučom i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici.

Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i odbije pomoć u hrani koju je dobila od Info parka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: 3°C
Min: 1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana