Stefanović: Dok nema nasilja neka se okuplja ko hoće

Objavljeno: 08.12.2018. 21:00 Izmenjeno: 09.12.2018. 17:52

foto Alo Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je povodom skupa dela opozicije okupljene u Savezu za Srbiju u Beogradu, da su širene lažne vesti da vlast sprema provokacije i istakao da na ulicama nigde nema policije. „Dogod nema nasilja nek se okuplja ko kako hoće. Neka šetaju, vređaju, nema bilo kakve […]

foto Alo

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je povodom skupa dela opozicije okupljene u Savezu za Srbiju u Beogradu, da su širene lažne vesti da vlast sprema provokacije i istakao da na ulicama nigde nema policije.

„Dogod nema nasilja nek se okuplja ko kako hoće. Neka šetaju, vređaju, nema bilo kakve negativne reakcije prema njima, niti ih ko sprečava, niti ima policije, ni kordona, a ni suzavca, sve ono što su oni radili“, rekao je Stefanović za TV Pink.

On je istakao da nema nijednog uniformisanog policajca na ulicama tamo gde se oni nalaze, kao ni saobraćajca.

„Nema potrebe da to radimo. Nismo mi oni. Kad su oni bili tad su bili vodeni topovi, tad je bio suzavac. Tad niste mogli da se okupite da policija nekog ne tuče ili poliva vodom usred zime“, rekao je Stefanović.

Pet godina, kako je dodao, vlada potpuni mir i policija nikoga nije udarila, a oni, kako je rekao, „prave alibi da bi pokrili svoju priču o nasilju i izmišljaju“.

Stefanović se osvrnuo na navode organizatora skupa o broju učesnika, ocenjujući da oni ne smeju da kažu broj, pa zato kažu da je bio ispunjen ceo plato ispred Filozofskog fakulteta.

Stefanović je dodao da se zna koliki je plato ispred Filozofskog fakulteta i zaključio da prema policijskim procenama, ako po kvadratnom metru može da stane tri čoveka, ovde može da ima između 1.500 i 1.600 ljudi.

Prema proceni pojedinih medija na platou kod Studentskog trga okupilo se oko 2.000  ljudi, a od toga je njih oko 650, sa 12 autobusa, došlo iz unutrašnjnosti, najviše iz Kraljeva.

Protest opozicije počeo je u 18 časova ispred platoa Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u protestnu šetnju.

Đilasov Savez za Srbiju organizovao je protest pod imenom „Stop krvavim košuljama“. Okidač ovog okupljanja bio je napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića na mitingu u Kruševcu i odmah su brže bolje optužili vlast u Srbiji za tako nešto, iako su i predsednik, premijerka, ministri i svi predstavnici vlasti osudili taj napad, a počinioci koji nemaju veze sa vladajućom strankom su uhapšeni.

One Response to “Stefanović: Dok nema nasilja neka se okuplja ko hoće”

  1. vi negirate sefa каже:

    pa kako 2500? je l reko nebojsa iz beograda 1600!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana