Promenada biciklista u Beogradu Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 09. 09. 2018. 16:17:24

„Bajk fest“, 13. po redu danas je na savskoj Promenadi okupio bicikliste koji na putu od Soluna do Beča prolaze i kroz srpsku prestonicu.

Cilj karavana, koji se održava u okviru međunarodnog projekta „Bike for Europe“ i kojim se obeležava početak Evropske nedelje sporta je popularizacija sportskog života i jačanje svesti o značaju vožnje bicikla.

Predsednik Udrženja biciklista i biciklističkih kampanja Mirko Radovanović rekao je da u današnjoj akciji mogu učestvovati i deca školskog uzrasta, da će biti organizovano malo takmičenje i da je cilj popularizacija zdravog života, rekreacije i uopšte bavljenje sportom.

Radovanović je naveo da biciklisti iz Soluna prolaze kroz Srbiju, obilaze gradove u našoj zemlji, a zatim preko Mađarske idu do Beča gde će se sresti sa drugom ekipom koja kreće iz Holandije.

Jorgos Farfaras iz organizacije „Bike for Europe“ istakao je da je cilj manifestacije da se slavi ovaj sport koji spaja ljude.

„Nadam se da će poruka koju želimo da uputimo biti shvaćena, da je biciklizam i vožnja bicikla pravi način za širenje prijateljstva među narodima. Važno je da podstaknemo i decu da budu aktivna fizički i bave se sportom“, naglasio je Farfaras.

Biciklisti su na ovu turu krenuli 1. septembra iz Soluna, a završiće je 23. septembra u Beču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana