Produžen rok za izbor koncesionara za aerodrom Nikola Tesla Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 03. 01. 2018. 09:51:48

Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu produžen je do petka, 5. januara, objavljeno je u obaveštenju Vlade Srbije i aerodroma.

aerodromnikolatesla25122015.jpg

Navedeno je da je produženje roka neophodno iz razloga sveobuhvatne analize naknadno primljenih informacija i dostavljenih pojašnjenja. Prethodno je rok bio do 25. decembra, pa je produzen do 29. decembra. Javni poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla objavili su 10. februara prošle godine, a pristigle su četiri ponude.

Ponude su dostavili švajcarsko-francuski konzorcijum Zurić Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Inćeon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure.

Predmet koncesije je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera aerodroma. Predviđeno je da se koncesija daje na 25 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura -2°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana