Priznanja „Zvezde Beograda 2016“ dodeljena u Skupštini grada Studio B

Objavljeno: 15.03.2017. 13:45 Izmenjeno: 15.03.2017. 14:48

Priznanja „Zvezde Beograda 2016“ dodeljena su u Skupštini grada udruženjima, institucijama i pojedincima za najbolje projekte finansirane iz budžeta grada. Kancelarija za mlade nagradila je 19 kreativnih ideja i aktivnosti značajnih za Beograd.

Čelnici grada Beograda Nikola Nikodijević, Andreja Mladenović, Milutin Folić i Dragomir Petronijević uručili su danas u Starom dvoru priznanja „Zvezde Beograda 2016”. Nagrade za najbolje projekte čije su aktivnosti podržane na konkursima organizacionih jedinica Gradske uprave dodelila je Kancelarija za mlade Grada Beograda.

Dobitnicima je dobrodošlicu poželeo predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je tom prilikom istakao da biti najbolji u Beogradu nije lako.
– Proteklih godinu dana grad je sarađivao sa mnogim udruženjima i organizacijama, a čak 1.551 projekat finansijski je podržan. Zato vam čestitam što je struka baš vas izabrala kao najbolje, što treba da vam bude dokaz da se vaš trud vrednuje – poručio je Nikodijević.

On je dodao da je gradu veoma važno da ima iste ciljeve sa civilnim sektorom, a osnovni zadatak jeste da se Beograd učini boljim, lepšim, humanijim. Otuda je glavnom gradu dragoceno znanje i upornost koje pokazuju predstavnici ovog sektora.

– Verujem da će ova priznanja biti podstrek da u budućnosti budete još bolji, te da podstaknete i druge da se uključe u najšire oblasti društvenog života, koje grad zajedno sa civilnim sektorom želi da unapredi – naveo je Nikodijević.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da su nagrade zapravo motivacija kako za one koji ih dobijaju tako i za druge koji imaju nameru da se uključe u gradske programe.

– Važno je to što danas imamo sistem i odluke ne donosimo sami, već se konsultujemo sa sugrađanima. Tako ideje zajednički sprovodimo u delo. Hvala vam što ste nam partneri i što sa nama nalazite načine da Beograd učinimo boljim – rekao je Petronijević.

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Nikola Rajičić naglasio je da su priznanja potvrda i dokaz da sve što udruženja rade ima smisla, ali i svojevrsna obaveza da nastave svoje projekte. Uloga civilnog društva nije samo kritika već i zajednički rad sa lokalnim samoupravama na prevazilaženju problema, poručio je on.

Priznanja je dobilo 19 udruženja, institucija i pojedinaca na predlog Kancelarije za mlade, Fondacije za mlade talente, Saveta za zapošljavanje, Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za kulturu i Sekretarijata za privredu. Osim čelnika grada, priznanja su uručili i predstavnici Gradske uprave Ivona Jevtić, Nataša Stanisavljević, Ana Zekavica, Nikola Rajičić i drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana