Uručene Nagrade Grada Beograda Beoinfo

Objavljeno: 19.04.2016. 13:41 Izmenjeno: 20.04.2016. 11:27

Gradonačelnik Siniša Mali uručio je danas u Starom dvoru Nagrade Grada Beograda koje se po četrnaesti put u devetnaest kategorija dodeljuju najzaslužnijim građanima za prethodnu godinu.

Gradonačelnik je istakao da danas zahvaljujemo najboljima među najboljima, jer su svojim radom, talentom i znanjem zaslužili da ponesu najprestižnije priznanje Grada Beograda.

– Danas je prilika da nagrađenima kažemo i jedno veliko hvala, jer menjaju na bolje naš grad i našu zemlju. Oni su primer mladim generacijama da svoje snove mogu da ostvare u Srbiji i u svome gradu – istakao je Mali.

On je posebno zahvalio žiriju na obavljenom poslu jer su, kako je naveo, bez sumnje izabrali najbolje među nama.

Nagrada Grada Beograda za književnost i prevodno stvaralaštvo za 2015. godinu dodeljuje se Petru Cvetkoviću, a za pozorišno stvaralaštvo Nebojši Glogovcu.

Dobitnik nagrade za film i radio-televizijsko stvaralaštvo je Vuk Ršumović, a za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije Milica Stevanović. Nagrada Grada Beograda za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo za 2015. godinu dodeljuje se Dejanu Despiću, a za društvene i humanističke nauke prof. dr Slaviši Orloviću.

Nagrada Grada Beograda za prirodne i tehničke nauke za 2015. godinu dodeljuje se dr Aleksandri Maluckovoj i dr Ljupču Hadžievskom. Nagrada Grada Beograda za   pronalazaštvo nije dodeljena.

Dobitnik nagrade za izuzetno delo koje predstavlja doprinos u razvoju medicine u 2015. godini je prof. dr Lazar Davidović, a za rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine prof. dr Miroslav Đorđević.

Vladi Slavici  dodeljuje se Nagrada Grada Beograda za arhitekturu i urbanizam za 2015. godinu, a za poljoprivredu poljoprivrednom gazdinstvu Milivoja Stevanovića – farma svinja „Stevanović”, Dudovica, Lazarevac.

Nagrada Grada Beograda za novinarstvo za 2015. godinu dodeljuje se Vladimiru Palikući. Dobitnik nagrade za obrazovanje je Elizabeta Maksović, a za sport Marko Grujić.

Jereju Vladimiru Markoviću dodeljuje se Nagrada Grada Beograda za herojsko delo za 2015. godinu, a za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada prof. dr Radmili Marinković. Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd za 2015. dodeljuje se Nemanji Raduloviću. Nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke za 2015. godinu dodeljuje se dr Mladenu Stajiću, dok u oblasti umetnički rad nagrada nije dodeljena.

Nagrada Grada Beograda „Svetislav Stojanović” za 2015. godinu dodeljuje se Marku Joviću i Vatrogasnoj spasilačkoj četi „Zemun”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana