Priliv migranata mnogo manji

DruštvoDrustvo Pocetna 31. 08. 2016. 14:57:59

Srbija je i dalje aktuelna kao migrantska ruta, ali njihov priliv je mnogo manji nego ranije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

migranti-peske

 

Vulin je, gostujući na Pinku, rekao da se u Srbiji trenutno nalazi oko 4.000 migranata koji poručuju da ne žele da ostanu u našoj teritoriji, već hoće da nastave svojim putem.

Na sporiji priliv, objasnio je ministar, utiče i efikasan rad združenih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje se nalaze na granicama sa Bugarskom i Makedonijom.

Prema Vulinovim rečima, ulazak u Srbiju dozvoljen je svim migrantima koji zatraže azil, ali ne i onima koji nastoje da uđu ilegalnim putem.

„Svako ima pravo da zatraži azil, čime ulaze u proceduru, ali ko ne zatraži, ne može ilegalno da ulazi u Srbiju, jer to predstavlja i bezbednosni problem. Postoji zakon koji se mora poštovati“, rekao je Vulin podsetivši da su Srbija i njen narod dobili pohvale i zaslužili poštovanje celog sveta zbog svog odnosa prema migrantima i migranstkoj krizi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana