Prijem u klubu „Privrednik“, prisustvovala Brnabić Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 12. 09. 2017. 22:24:15

Srpski poslovni klub „Privrednik“ priredio je večeras u Beogradu svoj tradicionalni letnji prijem, kojem je prisustovala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

brnabic-klub-privrednik-tanjug

Prijem, koji neguje tradiciju okupljanja privredne elite s kraja 19. i početka 20. veka, priređen je u bašti Kuće kluba „Privrednik“, i ove godine je okupio veliki broj predstavnika vlade, državnih institucija, diplomatskih misija, domaćih i stranih kompanija, članova poslovnih klubova i zvanica iz sveta društvenog, kulturnog i privrednog života Srbije.

U ime svih članova, goste je pozdravio predsednik Kluba, Zoran Drakulić, koji je u pozdravnom govoru, istakao da je potrebno da dođe do pomirenja između krupnog kapitala i politike, da domaći privrednici budu pođednako tretirani kao i strani investitori.

Dodao je da je nakon 15 godina postojanja privilegija biti, kako član, tako i na čelu udruženja kao što je „Privrednik“, koji je svoja vrata otvorio novoj generaciji poslovnih ljudi.

Prisutnima se obratila i premijerka Ana Brnabić, koja je istakla da su vrata Vlade Republike Srbije otvorena domaćim privrednicima, kao i da je spremna da se nastavi konstruktivan dijalog.

Srpski poslovni klub koji danas okuplja 55 članova, istaknutih poslovnih ljudi iz različitih sfera biznisa, nastavlja da bude zaštitnik interesa poslovne zajednice, njen promoter širom sveta, kao i pouzdan partner Vladi, piše u saopštenju Kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 31°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana