Prijateljstvo Srbije i Kine osnova uspešne saradnje Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 17. 07. 2017. 14:37:14

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Stalnog komiteta 12. svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang ocenili su u današnjem razgovoru da je prijateljstvo Srbije i Kine osnova za uspešnu saradnju na sadašnjim i budućim projektima dve države

Beograd 17. jula 2017. - Grupna fotografija sa sastanka.  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic (4D) sastala se sa predsednikom stalnog komiteta 12. svekineskog narodnog kongresa Kine Dzangom Dedjiangom (5L). FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bg

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bg

Na sastanku je ocenjeno da su Srbija i Kina u poslednjih nekoliko godina ušle u novu dinamiku odnosa, ali da postoji prostor za dalje unapređenje, kako na političkom nivou, tako i u oblastima poljoprivrede, turizma i kulture.

Brnabić je istakla da su Srbiji od velike važnosti zajednički projekti energetske infrastrukture kao što je izgradnja TE Kostolac, kao i saobraćajni projekti koji su od neprocenjive važnosti, ne samo za Srbiju, već i za čitav region Jugoistočne Evrope.

Istakla je važnost uvođenja direktne avio linije Beograd – Peking i obećala podršku Vlade Srbije u izgradnji kineskog Kulturnog centra u Beogradu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednik Džang je uverio da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim odnosima i da će ohrabriti svoje kompanije da i dalje ulažu u našu zemlju.

Brnabić je naglasila je da je značajno to što posle toliko godina saradnje Srbija i Kina nastavljaju da dele iste vrednosti i zahvalila na naporima koje Kina ulaže kako bi realizovala projekte važne ne samo za Srbiju i region, već i za čitavu Evropsku uniju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 15°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana