Premijera predstave ,,Ujka Vanja“ u JDP-u Studio B

KulturaKultura Pocetna 06. 12. 2018. 14:00:06

Premijera predstave ,,Ujka Vanja’’ u režiji Egona Savina, biće održana u subotu u 20 časova, na sceni “Ljuba Tadic” Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Komad Antona Pavloviča Čehova tako će se posle sedam decenija ponovo igrati na sceni JDP-a.

pozoristepredstava22102014.jpg

Daleke 1948. godine, predstavu Ujka Vanja, u jugoslovenskom dramskom pozorištu,  režirao je Bojan Stupica. U predstavi su, pored ostalih, igrali i Rahela Ferari, Marija Crnobori, Sava Severova… Tačno sedamdeset godina kasnije, u godini u kojoj obeležava sedamdeset godina postojanja, JDP na scenu ponovo  postavlja komad koji se smatra jednim od  Čehovljevih remek-dela.

U predstavi, koja se bavi psihološkim ogoljavanjem emocija, igraju Nenad Jezdić, Marija Vicković, Bogdan Diklić, Milica Gojković, Dubravko Jovanović,  Aleksandra Nikolić i Branislav Lečić u ulozi ujka Vanje.

Pored već spomenutog Ujka Vanje iz 1948, do sada su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu bile postavljene i sledeće drame Antona Pavloviča Čehova: Višnjik  čak tri puta, Ivanov, Tri sestre i Galeb.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana