Premijer: Poraz na predsedničkim izborima značio bi moj odlazak Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 01. 2017. 19:00:13

Eventualni poraz kandidata SNS-a na predsedničkim izborima, značio bi moj odlazak sa funkcije predsednika Vlade Srbije, rekao je u intervjuu „Televiziji prva“ premijer Aleksandar Vučić. Mnogi su uveliko u kampanjI, a mi ćemo o tome tek razgovarati na predsedništvu stranke, rekao je Vučić, koji se osvrnuo na, kako je rekao, zloupotrebe trenutnih funkcija predsedničkih kandidata u situaciji kada izbori još nisu ni raspisani.

glasanje-izbori-24042016

„Nema nikakve sumnje da poraz na predsedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak“, rekao je Vučić, koji se nalazi u višednevnoj poseti Indiji.

Po zakonima Srbije zaštitnik građana nema prava da se bavi politikom i trebalo je da podnese ostavku pre dve godine kada je time počeo da se bavi, izjavio je Vučić.

„I to što će da je podnese mesec dana pre kraja mandata nije fer. Bilo bi fer da je to uradio pre dve godine, kada je počeo da se bavi politikom. Sada se pokazalo da smo sve vreme bili u pravu, da smo govorili istinu o kakvim je prevarama reč“, rekao je Vučić u intervjuu za televiziju Prva.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da su najavljeni kandidati opozicije za predsednika Republike poznati već dve godine i da sve to vreme zloupotrebljavaju svoju funkciju zarad ličnih političkih interesa.

Vučić je u izjavi za televiziju Prva rekao da će za 25 dana pokušati da se suprotstavi opoziciji za koju, kako je istakao, „deset političkih partija i hiljade njihovih ljudi“ radi samo na tome da nešto loše i ružno kažu o njemu, partiji koju vodi i ljudima s kojima sarađuje.

Premijer je dodao da su svi od ranije znali ko će biti „dosovski“ kandidati.

„I ranije sam govorio da jedan od dosovskih kandidata sve vreme zloupotrebljava državne institucije, iako smo svi znali šta radi i čime se bavi. Reč je o (zaštitniku građana Saši) Jankoviću“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Janković sve vreme koristi instituciju zaštitnika građana kao predstavnik Demokratske stranke i nekih drugih stranaka „zarad, što je još gore, ne partijskih niti grupnih, već ličnih političkih interesa“.

 

Savamala paradigma za pritisak na vladu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Savamala predstavlja političku paradigmu za pritisak i uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije.

„Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio – sve ostalo je na nadležnim državnim organima“ rekao je Vučić za TV Prva.

Kako je rekao u međuvremenu je Savamala postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije.

On je dodao da su srušene tri protivpravno podignute barake gde su neki ilegalno i protivpravno zarađivali novac,a onda je još jddnim protivpravnim aktom svakako načinjeno nešto što nije legalno.

„Dakle u to nemam nikakve sumnje i to se nikada nije dovodilo u pitanje“ rekao je premijer koji je dodao da se takve stvari dešavaju dnevno u svakoj drugoj zemlji, kao na primer sada u Hrvatskoj…i nikom ništa.

To je postalo politička paradigma i o njoj ću da govorim sve vreme zato što nju pominju oni koji traže način, koji pokušavaju da sruše Republiku Srbiju i kojima se ne dopada da je Srbija snažna.

Na pitanje da li „jedna Savamala“ može da sruši Republiku Srbiju Vučić je rekao da nije u pitanju Savamala, te da ne ruši Savamala već pare spolja…

Kako je dodao Savamala se koristi kao dovoljan razlog za napad i rušenje vlade jer ne žele da Srbija bude nezavisna, suverena zemlja, i da treba videti ko je to sve finansirao, mnoge vladine i nevladine organizacije, različiti fondovi za otvoreno društvo…

Vučić je rekao da se to čini od strane onih kojima prosto ne odgovara snažna vlada Srbije, „ne zato što misle da će da je sruše nego žele da je oslabe, da nema tu vrstu kapaciteta, snage kod građana Srbije i da onda upravljaju kao u lutkarskom pozorištu kao što su uvek upravljali od 2000 godine pa naovamo i da rade šta hoće i zarađuju mnogo a Srbija bude sve siromašnija“.

On je ukazao da Srbija postaje sve snažnija, ekonomski rast je nedvosmislen, deficit nikada niži, jača i vojno i moći će sebe da zaštiti za koju godinu za razliku od ranije…i zato je potrebno da se sruši.

Tu nema nikakve dileme kada uložite toliki novac, za koji imam dokaze da je uloženo, u različite nevladine organizacije, različite medije, u mnoge druge poltičke i kvazi poltiičke strukture, onda je jasno o čemu je reč, dodao je premijer.

Premijer Vučić je naglasio da Srbija jača i vojno, i da će moći sebe da zaštiti za razliku od ranijih godina, te da je to razlog što postoje pokušaji da se ruši.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana