Premijer najavio rekord u visini plata u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 26.09.2016. 15:05 Izmenjeno: 27.09.2016. 12:17

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da se u januaru očekuje apsolutni rekord kada je reč o visini plata u Srbiji, kao i povećanje penzija.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Milanovcu kod Žagubice, rekao da je sasvim sigurno da će se ići na povećanje plata u javnom sektoru, iako je očigledno da za neke sektore, poput vojske i policije, ne postoji odobravanje „nekih koji bi trebalo da nam pomažu“.

„Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdrastvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata“, rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje i povećanje penzija, od čega će nešto biti dato jednokratno, a ostalo kroz uobičajeno povećavanje. „I radnici i penzioneri mogu da se nadaju boljitku“, zaključio je Vučić.

One Response to “Premijer najavio rekord u visini plata u Srbiji”

  1. Muki каже:

    Ajde ne dramite više oko plata, kada od toga nema ništa, moja plata koju pošteno zaradim je ispod minimalca, dajte molim vas više s tim bajkama…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana