Predstavnici Grafičkog kolektiva obišli prostor u Beton hali Tanjug

KulturaKultura Pocetna 14. 06. 2018. 17:01:09

Povodom ponude Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za novi prostor Grafičkog kolektiva i njegove galerije, danas je održan sastanak sa predstavnicom Ministarstva, Milenom Burić u Beton hali, piše u saopštenju Grafičkog kolektiva.

Beograd, 31. marta 2018.- Jedno od omiljenih mesta Beogradajana, Beton hala. U Srbiji je danas lep i suncan dan, pa su gradjani iskoristili lepo vreme za setnju gradom. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

U saopštenju se navodi da je „prostor atraktivan, ali u derutnom stanju i kao takav zahteva ozbiljnu građevinsku adaptaciju da bi se priveo nameni“.

„Sledeće nedelje, po povratku ministra kulture gospodina Vladana Vukosavljevića sa puta, treba da se održi sastanak u Ministarstvu u vezi sa preduzimanjem sledećih koraka: Ministarstvo treba da obezbedi arhitektonski projekat sa finansijskim predračunom, kao i finansiranje građevinskih radova da bi prostor postao upotrebljiv“ piše u saopštenju Grafičkog kolektiva.

Graficki kolektiv, koji od osnivanja 1949. godine radi u zgradi koja je restitucijom vracena prvobitnim vlasnicima, a oni je prodali ugostiteljskom preduzecu, ostao je bez prostora, odnosno galerije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 33°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana