Predstavljena knjiga Ivane Nešić „Misija:Muzej“ Studio B

KulturaKultura Pocetna 03. 12. 2017. 16:20:26

U galeriji ARTGET Kulturnog Centra Beograda predstavljena je knjiga istoričarke umetnosti Ivane Nešić pod naslovom „Misija:Muzej“ u kojoj autorka na uzbudljiv način, pristupačan širokoj publici, tumači značajna dela srpske umetnosti iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu.

narodni,72023072014

Za razliku od prve dve knjige u kojima se bavi našom narodnom mitologijom i tradicijom, u novom romanu njena tema je srpsko slikarstvo.
U svom prepoznatljivom maniru uz preplitanje humora i male doze strave prisutne tu tek da nas uvuče u uzbudljivu avanturu, ona komponuje ovaj zabavni detektivski roman u kojem nas upoznaje sa delima i životima velikih slikara: Katarina Ivanović, Sava Šumanović, Milena Pavlović Barili, Nadežda Petrović, Paja Jovanović samo su neki od junaka koje srećemo u ovoj knjizi.

Kao istoričar umetnosti i zaljubljenik u stvaralaštvo ovih umetnika ona će nam skrenuti pažnju na dve stvari: pre svega na sjajne i uzbudljive živote naših velikih slikara, poruke i ideje za koje su se borili, a potom i na stanje u kojem se nalaze današnji muzeji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana