Predsednica HR: Napokon u Srbiji, u Vučiću, imam sagovornika Tanjug

RegionRegion Pocetna 17. 06. 2017. 11:34:08

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da u Aleksandru Vučiću na mestu predsednika Srbije „napokon ima pravog sagovornika, te ponovila da je vreme da Hrvatska i Srbija pronađu zajedničke interese za saradnju.

Kolinda-vucic-greb

Grabar Kitarović se u intervjuu riječkom Novom listu nije složila sa konstatacijom iz pitanja novinara da Subotička deklaracija, potpisana pre godinu dana, a čiji je cilj unapređenje odnosa i rešavanje otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske, i dalje nije zaživela:

„Ne bih se složila kako nije došlo do napretka u odnosima. Možda to nije toliko javno vidljivo, no vjerujete mi kako je Subotička deklaracija ipak bila bitan iskorak u pravom trenutku“, rekla je Kitarović.

Na pitanje kako joj je da sarađuje „s osobom poput Aleksandra Vučića“, s obzirom, kako je rekao novinar, na njegovo političko poreklo, „ratno-huškačko ponašanje“ i kontinuirano prikazivanje Hrvatske u negativnom svijetlu, predsednica Hrvatske je odgovorila:

„Sada smo predsjednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore“.

Ona je ponovila ono što je kazala svojevremeno u Vukovaru, da je vreme da Hrvatska i Srbija podvuku crtu u odnosima i pronađu zajedničke interese za saradnju.

„Ne trebamo glumiti prijateljstvo, nego rešavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak. Složila bih se s jednom izjavom predsednika Vučića o odnosu Hrvata i Srba: “Bar je dobro da se ne lažemo“, zaključila je Grabar KItarović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 18°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana