Predojević: Srbija sigurna poslovna destinacija Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 17. 04. 2018. 09:27:00

Poseta nemačkih privrednika iz Baden-Virtemberga je, pored ekonomskih razloga, i politički bitna jer pokazuje da je Srbija sigurna poslovna destinacija za ulaganje, rekao je za RTS potpredsednik nemačko-srpske privredne komore Bojan Predojević.

meita-fabrika

„To je ključni uslov jer niko ne želi da investira, ako ta investicija nije sigurna. Politička stabilnost jedna od najbitnijih parametara“, rekao je Predojević.

Srbija je na odličnom putu, jer je za cilj postavila članstvo u Evropskoj uniji, a što su sličniji uslovi sa pravnom regulativom EU, to se lakše privrednici odlučuju za investiranje u našu zemlju, smatra Predojević.

Lični kontakti sa evropskim i svetskim liderima su veoma bitni za poslovni svet, dodao je on.

„Ne može biti bolji signal za investitore od susreta koje je imao Vučić sa liderima iz Berlina, Moskve i svetskih drugih metropola“, istakao je Predojević.

Kako kaže, za Srbiju je Nemačka najvažniji spoljnotrgovinski partner. Nemačke firme koje posluju u našoj zemlji zapošljavaju 45.000 ljudi, a poslovanje u Srbiji najavila je i kompanija „CTF“.

„Reč je o kompaniji iz automobilske industrije, a ta industrija je izuzetno jaka u Nemačkoj. Dolazak CTF je veliki kompliment za Srbiju jer ta kompanija ima prihode veće od pojedinih zemalja u regionu i svetu“, zaključio je za RTS Predojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana