Pre posete Markona stižu „Erbasovi“ helikopteri RTS

EkonomijaEkonomija Pocetna 07. 06. 2019. 15:12:33

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će pre posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, koja je planirana u julu, policija Srbije dobiti dva nova „Erbasova“ helikoptera, saopštio je MUP.

On je posle završne vežbe pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i francuske specijalne jedince RAID, najavio nastavak opremanja policije, pogotovo specijalne i posebnih jedinica, kako bi bile najsavremenije opremljene.
Stefanović je ukazao da petnaestogodišnja saradnja između SAJ i RAID ima poseban značaj za Srbiju i istakao da francuski specijalci u srpskim kolegama imaju iskrene saradnike kada je reč o borbi protiv terorizma.

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni istakao je da je saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Francuske izuzetno bogata i živa i odvija se u raznim oblastima od borbe protiv trgovine oružjem i organizovanog kriminala, do suprostavljanja terorizmu.

Francuska je privržena razvoju saradnje u borbi protiv terorizma, koji je globalna pretnja koja nas, nažalost, naročito Francusku, poslednjih godina pogađa, rekao je Mondoloni.

On je konstatovao da će saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova biti krunisana tokom predstojeće posete Makrona Srbiji, kada će biti potpisani sporazumi koji će saradnju dodatno unaprediti i poboljšati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana