Prava Crna Gora traži izvinjenje ministarstva Tanjug

RegionRegion Pocetna 07. 08. 2018. 13:42:19

Stranka Prava Crna Gora danas je od crnogorskog Ministarstva odbrane, kao i ministra Predraga Boškovića, zatražila hitno izvinjenje zbog učešća crnogorskog oficira Ivana Mašulovića na obeležavanju godišnjice „Oluje“ u Kninu.

crnogorski-oficir-knin-printskrin-hrt

Uz podsećanje da su iz ministarstva kazali su da je Mašulović bio u Kninu u skladu sa diplomatskim protokolom, u okviru redovnih aktivnosti na poziv domaćina, ta stranka postavlja pitanje koji to diplomatski protokol propisuje da se ide proslavljati ili obeležavati ubijanje 2.000 civila, ali i nasilno proterivanje preko 200.000 ljudi iz svojih kuća.

„Zar su za pripadnike ministarstva odbrane redovne aktivnosti odlazak atašea na obeležavanje ubijanja i proterivanja Srba, ili na, kako navode “Proslavu pobjede“?“ dodaje se u saopštenju.

Pošto Ministarstvo odbrane u svom reagovanju dalje navodi da „Crna Gora ne želi da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju, napretku i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u regionu“, Prava Crna Gora postavila je i sledeća pitanja:

„Da li je crnogorska ili tuđa bitka slanje crnogorskih oficira na Kosovo? Da li je crnogorska ili tuđa bitka slanje crnogorskih vojnika u Avganistan? Čiju bitku Crna Gora bije slanjem vojnika u baltičke zemlje na granicu naše vekovne savezničke zemlje, Rusije? Da li se dobrosusedski odnosi sa Srbijom graditi tako sto ćete naše MO proslavljati ubijanje i proterivanje Srba sa svojih ognjišta?“

Ta stranka ističe da zahtevamo izvinjenje, ako ni zbog čega, onda zbog 30 odsto deklarisanih Srba u Crnoj Gori, među kojima se nalaze i porodice prognanih Srba iz Krajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana