Nenad Petrović u pozorišnom ogledalu

Nenad Petrovic

Nenad Petrović, rođen je u Jagodini u čijem pozorištu je odigrao mnogobrojne predstave. Mnogo puta je nagrađivan na mnogobrojnim festivalima. Godine 1994.  sa predstavom „Rekvijem za gubitnike“ na esperanto jeziku igra duž cele južne Francuske. Ostvario se i u filmskim ulogama – „Lepa sela lepo gore“, „Vojna akademija 3“, „Koreni“.

  1. Kakav je odnos savremenog čoveka prema pozorištu?

Iako danas ljudu jure za svim i svačim, prosto postoje oni koji imaju pozorišnu kulturu, kupuju čak i sezonske karte tako da smatram da u tom smislu publika ne manjka.

  1. Kako pozorišta prave svoj repertoar?

Što se tiče pravljenja repertoara smatram da je individualno od pozorišta do pozorišta svako ima svoju politiku.

  1. Ima li danas dovoljno dobrih ideja i kakav je položaj umetnika?

Za umetnike (profesionalce ) smatram da je jako teško. Na godišnjem nivou izađe i do 50 novih a trzište je jako malo. Da li su spremni da prave određene ustupke odluke, šta već pitam se.

  1. Da li su predstave koje igrate odraz stanja u društvu?

Slažem se da postoje predstave koje pokazuju odraz društva ali toga je uvek bilo i biće.

  1. Jesu li naša pozorišta konzervativna ili sklona pomodarstvu?

Ovo opet zavisi od toga kako jedno pozorište želi da se predstavi nažalost smatram da je politika i suviše ušla u kulturna dešavanja.

  1. Napravite top listu od 5 predstava koje obavezno treba pogledati.

Ne bih po imenice i smatram da sve to zavisi od ukusa ali recimo predstave Jugoslovenskog dramskog i Terazije (sada je izašla sa novim naslovom „Fantom u operi“).

  1. Kako privući pažnju publike i šta za glumca predstavlja rad na tv-u a šta u pozorištu?

Generalno mislim da ljudi vole komediju da dođu tih sat – dva, provedu se, opuste od svega. Naravno da su pored toga bitna i glumačka imena gde na sreću ne manjkamo. To je ono što želite od glume. Ja kao glumac koji je na sceni 25 godina nemam u tom smisli širu popularnost i ako sam bio u par serija. Ono što mene inspiriše u glumi to je večito istraživanje i postavljanje granice samom sebi. Učenje, sticanje novih iskustava, nova druženja.

Najnovije vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana