Povećana kazna svirepom ubici starice u Zemunu Tanjug

HronikaHronika Pocetna 11. 01. 2017. 15:31:33

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina zatvorsku kaznu Radovanu Milosavljeviću i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva Dragice Radulović (78) u njenoj kući u Zemunu u novembru 2013. godine.

Tom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Milosavljević bio osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubistva.

Milosavljević je ubio staricu koju je znao iz komšiluka jer je odbila da mu preda više od 20 evra, a on je tražio na zajam 100 evra, navodi se u presudi.

Nakon što je odbila da mu da novac govoreći mu da nema više, počeli su da se svađaju a potom ju je zadavio i uzeo još 20 eura koje je pronašao u svesci iz koje je baka prethodno izvadila novac.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud olakšavajućim okolnostima za Milosavljevića dao prenaglašeni značaj, dok otežavajućim okolnostima nije dao dovoljan.

S toga je, kako se navodi u obrazloženju, Apelacioni sud uzeo u obzir sve te okolnosti, ali i činjenicu da je okrivljeni nakon izvršenog krivičnog dela pokušao da prikrije tragove tako što je oštećenu stavio u krevet, prekrio je ćebetom, vratio tepih i stočić u dnevnoj sobi u prvobitno stanje, složio papuče oštećene ispred kreveta i nastavio sa svojim uobičajenim aktivnostima.

„S obzirom na ovakvo držanje okrivljenog posle učinjenog krivičnog dela, te posebnu upornost i bezobzirnost koju je ispoljio prilikom izvršenja krivičnog dela, jer je odgurnuo oštećenu usled čega je ona pala i izgubila svest, pa je misleći da je već mrtva nastavio sa traženjem novca po kući, ne pokušavajući da joj pomogne i ne razmišljajući o tome da odustane od izvršenja dela, te kada se oštećena osvestila i usprotivila mu se, istu ponovo fizički napao i lišio je života sa posebnom agresivnošću, tako što je oštećenu zadavio rukama, usled čega je ista zadobila višestruke prelome rebara, što predstavlja preteranu i bezrazložnu surovost prema oštećenoj starici od 78 godina, to je Apelacioni sud preinačio u pogledu odluke o krivičnoj sankciji“, navedeno je u obrazloženju.

One Response to “Povećana kazna svirepom ubici starice u Zemunu”

  1. Ovaj zločin je za kaznu od 40 godina a ne ovako prvo mu dali 15 godina pa sad povećali na 20. Šta je to sto nije tako strasno pa je ovaj surovi ubica dobio dva puta manju kaznu od one koja je Krivičnim zakonikom predviđena. Da li je to ovde cenjeno d kaže:

    Dragan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana