Posle četiri decenije, građani Rakovice dobijaju moderan dom zdravlja Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 13. 09. 2017. 13:59:49

Građani Rakovice, posle više od četiri decenije, dobiće moderan i funkcionalan dom zdravlja, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Kako je precizirao, svečano otvaranje planirano je za 11. oktobar.

lekar25092014

– Za više od četrdeset hiljada žitelja Petlovog brda, Labudovog brda, Vidikovca, Kijeva i Kneževca u novom objektu biće obezbeđena kvalitetna primarna zdravstvena zaštita. Dom zdravlja je opremljen modernim medicinskim aparatima, na šta je utrošeno oko 30 miliona dinara, tako da će građani na jednom mestu, u objektu od oko pet i po hiljade kvadrata, moći da dobiju zdravstvenu uslugu dostojnu života u 21. veku – istakao je Mali.

Za ovaj objekat Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je upotrebnu dozvolu i preostalo je da se unese oprema.

Gradonačelnik je najavio i da sledeće godine počinje gradnja ambulante u Ugrinovcima, novog krila doma zdravlja u Obrenovcu i doma zdravlja u Borči. On je podsetio i da je u prethodnom periodu otvorena moderna ambulanta za žitelje naselja Stepa Stepanović, kao i zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu i Jajincima. Takođe, grad je izdvojio i 60 miliona dinara za porodilište u Lazarevcu, koje bi trebalo da bude završeno na proleće sledeće godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 6°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana