Poseta „Dundu trupe” Prihvatilištu za decu Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 03. 12. 2017. 15:57:09

Trg otvorenog srca ove godine obeležio je prvi sneg na gradskim ulicama ali i nastup svetski poznatih umetnika trupe Dundu. Susret sa čuvenom pokretnom lutkom koja izaziva najtoplija osećanja ostaće u trajnoj i živoj uspomeni svih koji su je sreli, posebno deci iz prihvatilišta koje je u društvu umetnika obišla gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

dundu-lutka-bi

Deca iz Prihvatilišta danas su imala priliku da se druže sa svetskom atrakcijom „Dundu lutkom”. Druženju su, pored same trupe, prisustvovale i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković.

„Dundu” porodica lutaka, najnovije ostvarenje Tobijasa Husemana, jeste inteligentno sazvežđe različitih veličina i ličnosti sa jakim intuitivnim utiskom, posebnim karakterom i dostiže nečuveni nivo interakcije sa javnošću. Preko genijalne kontrole glave, nove „dundu” mogu da komuniciraju dublje i one su u stanju da budu izraz stvarne emocije, mogu da hodaju preko zidova i da uzbude sjajnim okretima, praveći skokove i na taj način stvaraju sasvim novi spektar pokreta u lutkarskim predstavama.

– Zahvaljujem u ime Grada Beograda na ovoj lepoj manifestaciji. Dvedeset petoro dece, koliko ih sada imamo u Prihvatilištu, kao i svi mi odrasli imali smo danas priliku da prisustvujemo magičnoj predstavi koju nam je priredila „Dundu trupa”. Osmesi dece pokazuju koliko su oduševljeni ovom atrakcijom, a mi smo ponosni što smo im ulepšali početak zime. Grad je i ove godine pripremio različite manifestacije, priredbe i druženja u okviru Beogradske zime, koja je u najvećoj meri usmerena upravo na naše najmlađe. Briga o deci, o njihovim pravim i potrebama jedan je od prioriteta Grada Beograda. Trudićemo se da i dalje pružamo pomoć i finsijsku podršku Prihvatilištu za decu, u cilju obezbeđivanja što kvalitetnijih uslova za boravak i rad sa decom – istakla je Nataša Stanisavljević.

Deca Prihvatilišta često organizuju, ali i prisustvuju kulturno-zabavnim manifestacijama, navela je Danijela Stajković.

– Ovo što im je danas omogućio naš grad ostavilo je poseban utisak na sve nas. Iterakciju i emocije koje je „Dundu lutka” izazvala kod naše dece nikada do sada nismo videli. Sva deca su istovremeno, bez daha i jedinstvena u trenutku prenosa međusobnog kotakta sa lutkom, pokazala unutrašnju moć deljenja najdubljih osećanja. To se ne može dovoljno dobro ni opisati, to smo mi danas doživeli i zahvalni smo što su nas odabrali – rekla je Danijela Stajković.

„Dundu” nemačka umetnička trupa nastupala je pred nekoliko hiljada gledalaca na pozorišnim i muzičkim festivalima širom sveta. Predstavljaju nosioce mira. Stefan Karisijus komponuje muziku i pesme na Kori, 21-žičanoj harfi, instrumentu poreklom iz zapadne Afrike i jedan je od retkih Evropljana koji nastupa na ovom karakterističnom instrumentu. Zajedno sa pokretnom lutkom „Dundu” i muzikom stvara se snažna pozitivna atmosferu, omogućavajući ljudima iz čitavog sveta da se ohrabre i prepuste imaginaciji i kreativnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana