Portparol KFOR: Sve neophodne mere za bezbednu posetu Vučića Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 08. 09. 2018. 08:51:52

Glavni portparol KFOR Vinćenco Grasov izjavio je da će „KFOR preduzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića“ Kosovu.

Kosovska Mitrovica, 4. avgusta 2018. - Glavni most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici. Dok u Beogradu zaseda Savet za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vucic sazvao zbog rasta tenzija na Kosovu, u Kosovskoj Mitrovici je mirno, ali napeto, a Kfor je od jutros rasporedio snage oko jezera i hidroelektrane Gazivode. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

 

Grasov je u izjavi za „Danas“ kazao da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i stabilna i da nema nikakvih znakova potencijalnih tenzija.

On je upitan da prokomentariše odluku predsednika Srbije Vučića da zvanični Beograd prekine svu komunikaciju sa Kosovskom policijom, KFOR-om, EULEKS-om i ostalim međunarodnim organizacijama na Kosovu, rekao da ne komentariše politička pitanja ali da je „KFOR u svakom slučaju uvek imao odličnu saradnju i partnerstvo sa srpskim oružanim snagama, kako bi garantovao stabilnost u ovom regionu, i, naročito, duž administrativne linije“.

KFOR ostaje spreman da pruži bezbedno okruženje za sve građane Kosova, u skladu sa svojim mandatom. KFOR će preduzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEKS“, poručio je Grasov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana