Porodice obeležile godišnjicu smrti gardista u Topčideru Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 05. 10. 2017. 11:32:50

Porodice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića obeležile su danas godišnjicu smrti svojih sinova, koji su pre 13 godina pronađeni mrtvi ispred vojnog objekta Karaš na Topčideru.

gardisti-topcider

Porodice su zapalile sveće i položile cveće na mesto gde su dvojica vojnika u noći 5. oktobra 2004. godine bila na straži.

Vojna istraga je tvrdila da se radilo o ubistvu i samoubistvu gardista, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Početkom decembra prošle godine predstavljena je 3D forenzička analiza događaja, koja pokazuje da su gardisti ubijeni.

Vlada Srbije je 8. decembra prošle godine najavila formiranje komisije za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista.

 

Vučić:Komisija za smrt gardista ima moju podršku

Komisija za razmatranje cinjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista radi svoj posao i radila je pod nemogućm pritiscima, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da Komisija ima njegovu punu podršku da dođe do tačnih i preciznih zaključaka.

„Podsetiću vas na izbornu kampanju, kada su komisija i državni organi počeli da rade svoj posao, vi ste rekli da koga god da pozovete, vi novinari, kada se pozove onaj koji je prvi javio da su gardisti stradali, da bi dao izjavu, bilo je – “aha, pritisak, zato što je opasan kandidat“. A, bio je toliko opasan da je dobio 11 puta manje glasova“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Rumi.

Mediji su tada preneli da je Vuk Jeremić, tadašnji savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, prvi dobio is vojske informaciju o pogibiji gradista i preneo je Tadiću.

„Svaki put imate neke opasne kandidate koje ne smete da pitate zašto su prošli na crveno sa semaforu ili zašto su se ponašali ovako ili onako, jer je to uvek “veliki politički pritisak““, dodao je on.

Vučić je istakao da je siguran da će Komiija smeti, moći i umeti da nastavi bez bilo kakvog političkog pritiska.

„Ništa ne mogu da garantujem, to je na drugim nadležnim organima, ali, što se mene tiče, mogu slobodno da rade, imaju punu podršku da dođu do zaključaka koji su tačni i precizni“, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana