Polt negativno reagovao na Jeremićev autorski tekst Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 16. 07. 2017. 17:35:58

Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Majkl Polt negativno je reagovao na autorski tekst bivšeg šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića za „Vašington post“, u kojem Jeremić optužuje predsednika Aleksandra Vučića za suzbijanje osnovnih prava i sloboda, a time i udaljavanje Srbije od Evropske unije.

vukjeremictanjugap12042016.jpg

U vreme dok sam bio ambasador u Srbiji i Crnoj Gori od 2004-2007. srpski lideri imali su više prilika da napreduju u pravcu pozitivne, demokratske, evropske i transatlantske budućnosti, podseća Polt i ističe da je tadašnje rukovodstvo Srbije, kako kaže, žalosno izneverilo dobar i vredan srpski narod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Izrazio je zahvalnost bivšem američkom ambasadoru, koji je, kaže, svojim komentarom na Jeremićev tekst pokazao da odlično razume o čemu se tu radi.  Neki ljudi imaju posao i obavezu da svoju zemlju brane. Ja to doživljavam kao svoju najvažniju obavezu, da uvek štitim interese svoje zemlje i svoga naroda. Neki drugi imaju interes da razmišljaju o sebi, o svojoj političkoj budućnosti, karijeri, rekao je Vučić i dodao da „dotičnog gospodina nimalo nije briga za zemlju, kad tako radi“. Šta da radi onaj koji je mislio da je ceo svet pod njegovim nogama, i koji je sve sa visine gledao i onda došao u Srbiju i dobio 10 ili 11 puta manje glasova od nekakvog autokrate, sitnog, jadnog, bednog dikatora, zapitao je ironično Vučić,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 15°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana