Položen kamen temeljac za novu školu i fiskulturnu salu u Zvečki

BeogradBeograd Pocetna 20. 05. 2019. 15:59:20

Položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka i fiskilturne sale u OŠ,, Jovan Jovanović Zmaj“ u Zvečkoj kod Obrenovca.

vesic-sala-zvecka-bi

foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak položili su kamen temeljac za izgradnju novog bloka škole i fiskulturne sale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u naselju Zvečka u Obrenovcu.

Vesić je istakao da je invseticija vredna 1.300.000 evra i zahvalio svima koji su uzeli učešće u realizaciji ovog vrednog projekta.

– Izgradnja ove škole zaokružuje sve ono što smo uradili u Zvečkoj – od uvođenja javnog prevoza, asfaltiranja ulica i postavljanja rasvete, pa do uvođenja vodovoda i kanalizacije. Pre nekoliko godina rekli smo da neće više biti razlike između centra grada i bilo kog drugog dela prigradskih opština, i na primeru naselja Zvečka to se pokazalo kao tako – naveo je zamenik gradonačelnika.

On je najavio nova ulaganja, uz podsećanje da više na teritoriji opštine Obrenovac nema škole bez fiskulturne sale.

– Na primeru Zvečke pokazali smo da rešavamo problem po problem i da je to politika koju personifikuje predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, jer ako rešavamo probleme ljudi, svi će živeti bolje, a ova škola je veliki korak ka tom cilju – zaključio je Vesić.

Ministar Šarčević poželeo je učenicima da imaju najbolje moguće uslove kao što imaju deca ne samo u centralnim gradskim opštinama nego i u najrazvijenijim zemljama sveta.

– Obrazovanje je u Srbiji u uzletu. I đaci i prosvetni radnici će biti u prilici da čine novu budućnost Srbije – istakao je Šarčević i zahavalio predsedniku Republike Srbije na podršci, kao i zameniku gradonačelnika Vesiću i svim institucijama koje su učestvovale u realizaciji tog projekta.

Direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre podsetila je da je pre dve godine procenjeno da svaka druga osnovna i srednja škola u Srbiji nema fiskulturnu salu, da svaka treća zahteva potpunu modernizaciju, a svaka četvrta je starija od 60 godina.

– Zato smo se i odazvali da podržimo program rehabilitacije i modernizacije osnovnih i srednjih škola širom srbije sa 50 miliona evra, od čega je 35 miliona već isplaćeno – ukazala je Dubravka Negre.

Čučković je istakao da se današnjim činom završava investicioni ciklus izgradnje nedostajućih fiskulturnih sala u opštini Obrenovac i kreće u novi ciklus: rekonstrukcije i izgradnje obdaništa i drugih nedostajućih objekata za dečju zaštitu.

Milorad Grčić najavio je da će se naselje Zvečka naći na ruti toplikfikacije Novog Beograda sa TE „Nikola Tesla” A, ali i drugi delovi Obrenovca koji nemaju daljinsko grejanje.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističe da je to jasan pokazatelj da vlast ispunjava obećanje da u Beogradu neće biti razlike između centra grada i udaljenih naselja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina

Trenutna temperatura 21°C

Grmljavina

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana