Poledica na putevima, obavezna zimska oprema Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 30. 11. 2016. 08:43:30

Niske temperature dovode do stvaranja poledice, a zimska oprema je obavezna na gotovo svim putnim pravcima u Timočkoj i Negotinskoj krajini i u planinskim predelima, saopštio je jutros AMSS.

mraz-zima-poledica

 

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače u planinskim predelima.

Padavine su prestale, a temperature u ovim jutarnjim i večernjim satima kreću se ispod nule što dovodi do stvaranja poledice koja može biti opasna zbog prilagođavanja vozača na novo nastale zimske uslove vožnje, posebno ukoliko vozilo nije opremljeno odgovarajućom zimskom opremom ili ukoliko brzina i vožnja nisu prilagođene datim uslovima na putu.

Upotreba zimske opreme je obavezna na gotovo svim putim pravcima u Timočkoj i Negotinskoj krajini, u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Dimitrovgrada i Vranja bez koje se ne može ni na prilazima Kopaoniku, Goču i na prevojima preko Crnog Vrha.

„Putevi Srbije“ su saopštili da je zbog prevrtanja teretnog motornog vozila na putu Jasikovo-Vlaole, u mestu Carevo Selo, prohodna samo jedna kolovozna traka.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

One Response to “Poledica na putevima, obavezna zimska oprema”

  1. MMS Car kaže:

    Treba biti oprezan do srede kad temperature prelaze iz minusa u plus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana