Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji Studio B,Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 31. 08. 2016. 13:43:41

MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita života dece.

„Policija će nastaviti da se bori da oni budu bezbedni, da ne stradaju od narkodilera, u saobraćaju i od kriminala“, rekao je Stefanović posle obilaska Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u beogradskom naselju Jakovo.

On je istakao da će kontrola saobraćaja u blizini škola u Srbiji biti pojačana sa dovoljnim brojem policijskih službenika, radara i presretača, koji sa pojačanim kapacitetima i mogućnostima mogu da prate brzinu kretanja vozila u više traka.

„Neka niko ne računa na popustljivost policije, ako i za kilometar bude prekoračio brzinu u okolini škole. Nikome neće biti gledano kroz prste, neće biti nikakvog popuštanja prema onima koji se ogreše o saobraćajne propise“, naveo je ministar policije.

Stefanović je naglasio da će policija nastaviti da se bori kako bi očuvala statistiku od prošle godine po kojoj nijedno dete nije stradalo u blizini škola.

On je apelovao na sve druge učesnike u društvu da u očuvanju bezbednosti dece pomognu policiji, školama i roditeljima.

Prema njegovim rečima, Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ je dobar primer saradnje – lokalna samouprava opštine Surčin, od svojih sredstava, uložila je novac u sanaciju i rekonstrukciju kompletnog krova i omogućila da škola potpuno drugačije funkcioniše.

„Ova škola ima umrežen video nadzor sa policijskom stanicom Surčin, koji prikazuje sve tačke koje su važne za bezbednost dece i mi ćemo se truditi da u narednim mesecima povežemo i ostale škole u Surčinu, da zajedno sa gradom Beogradom obezbedimo video nadzor i povezivanje sa policijskom stanicom“, rekao je ministar policije.

Veliki broj škola u Srbiji, kako je naveo, danas ima video nadzor koji je povezan sa policijskom stanicom.

„Mi ćemo sa tim projektom nastaviti i trudićemo se da svakog meseca povećavamo broj kamera u školama u Srbiji“, rekao je Stefanović.

Govoreći o prevenciji, Stefanović je kazao da će MUP nastaviti sa praksom da policijski službenici, u osnovom i srednjim školama u Srbiji,  drže predavanja o nasilju, sigurnosti u saobraćaju, borbi protiv narkomanije…

Na ovaj način, kako je objasnio ministar, mališani stiču predstavu kakve im opasnosti prete i koji su izazovi pred njima i šta je to što roditelji, zajedno sa policijom, mogu da učine da naša dece budu bezbednija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana