Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji Studio B,Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 31. 08. 2016. 13:43:41

MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita života dece.

kontrola-saobracaja

„Policija će nastaviti da se bori da oni budu bezbedni, da ne stradaju od narkodilera, u saobraćaju i od kriminala“, rekao je Stefanović posle obilaska Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u beogradskom naselju Jakovo.

On je istakao da će kontrola saobraćaja u blizini škola u Srbiji biti pojačana sa dovoljnim brojem policijskih službenika, radara i presretača, koji sa pojačanim kapacitetima i mogućnostima mogu da prate brzinu kretanja vozila u više traka.

„Neka niko ne računa na popustljivost policije, ako i za kilometar bude prekoračio brzinu u okolini škole. Nikome neće biti gledano kroz prste, neće biti nikakvog popuštanja prema onima koji se ogreše o saobraćajne propise“, naveo je ministar policije.

Stefanović je naglasio da će policija nastaviti da se bori kako bi očuvala statistiku od prošle godine po kojoj nijedno dete nije stradalo u blizini škola.

On je apelovao na sve druge učesnike u društvu da u očuvanju bezbednosti dece pomognu policiji, školama i roditeljima.

Prema njegovim rečima, Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ je dobar primer saradnje – lokalna samouprava opštine Surčin, od svojih sredstava, uložila je novac u sanaciju i rekonstrukciju kompletnog krova i omogućila da škola potpuno drugačije funkcioniše.

„Ova škola ima umrežen video nadzor sa policijskom stanicom Surčin, koji prikazuje sve tačke koje su važne za bezbednost dece i mi ćemo se truditi da u narednim mesecima povežemo i ostale škole u Surčinu, da zajedno sa gradom Beogradom obezbedimo video nadzor i povezivanje sa policijskom stanicom“, rekao je ministar policije.

Veliki broj škola u Srbiji, kako je naveo, danas ima video nadzor koji je povezan sa policijskom stanicom.

„Mi ćemo sa tim projektom nastaviti i trudićemo se da svakog meseca povećavamo broj kamera u školama u Srbiji“, rekao je Stefanović.

Govoreći o prevenciji, Stefanović je kazao da će MUP nastaviti sa praksom da policijski službenici, u osnovom i srednjim školama u Srbiji,  drže predavanja o nasilju, sigurnosti u saobraćaju, borbi protiv narkomanije…

Na ovaj način, kako je objasnio ministar, mališani stiču predstavu kakve im opasnosti prete i koji su izazovi pred njima i šta je to što roditelji, zajedno sa policijom, mogu da učine da naša dece budu bezbednija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana