Podrška opštine Palilula osobama sa invaliditetom Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 05. 12. 2017. 19:38:19

Opština Palilula izdvojila je namenska sredstva kojima je kupila trideset i dvoje invalidskih kolica za osobe kojima su ona neophodna. Ova pomoć uručena je sugrađanima u centru za kulturu Vlada Divljan.

palilula

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Gradska opština Palilula je poklonila 30 invalidskih kolica osobama sa invaliditetom sa svoje teritorije, od toga dvoje specijalnih neuroloških kolica.

Dodeli kolica prisustvovao je predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

„Opština Palilula je izdvojila novac iz budžeta, kako bismo ovim ljudima kojima je pomoć potrebna poklonili invalidska kolica. Pre svega, naš je interes da budemo prijatelji i podrška ovim ljudima, da im omogućimo da im svakodnevni život bude lakši“, rekao je Jovičić.

On je najavio da je Opština za sledeću godinu planirala još više sredstava za ove namene i da će to biti samo jedna u nizu aktivnosti koje će se sprovesti, kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio bolji život.

„Ističem da nije važno da ovakve plemenite stvari radimo samo kad se obeležava neki dan, već tokom čitave godine, da imamo dijalog, da im otvorimo vrata naše Opštine i da sa njima razgovaramo i omogućimo im na sve moguće načine da njihov život bude kvalitetniji“, naglasio je Jovičić.

Tom prilikom je podsetio na sjajne rezultate paraolimpijca u tekvondou na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Londonu.

„Puno mi je srce i što sam paraolimpijce u tekvodou primio pre neki dan, koji su na takmičenju u Londonu osvojili osam medalja, a klub je potekao sa Palilule.To su stvari koje nas čine srećnim i za koje se vredi boriti. To su ljudi koji su, rekao bih, i mnogo jači od nas s obzirom da i uz hendikep koji imaju prave neverovatne rezultate i predstavljaju se na najbolji mogući način“, istakao je Jovičić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana