Podrška EBRD-a za projekte na koje se decenijama čekalo

Beograd 22. 02. 2016. 12:00:58

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Londonu je istakao da će EBRD dati podršku brojnim projektima Grada Beograda za koje se decenijama čekalo da budu završeni, kao i da to pokazuje da je Beograd ponovo atraktivna investiciona destinacija.

mali22022016.jpg

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas, na marginama Investicionog samita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, sa Tomasom Majerom, direktorom EBRD-a za infrastrukturu, i Danijelom Bergom, direktorom EBRD-a za Srbiju.

EBRD će, između ostalog, dati tehničku podršku za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42.

– Sa izgradnjom bi trebalo da se krene na proleće sledeće godine. To je za Beograd najvažniji infrastrukturni projekat nakon otvaranja Železničke stanice Prokop. Na taj način će saobraćaj u centru biti rasterećen, a Savsko priobalje će moći dalje da se razvija – istakao je on.

Gradonačelnik je dodao i da je dogovorena dalja podrška restrukturiranju Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, koje je grad već započeo, a čemu će EBRD dati tehničku pomoć.

– Time ispunjavamo jedan od prioritetnih ciljeva, a to je da GSP konačno „stane na noge“ i da prevoz bude kvalitetniji. Mi smo već započeli taj proces, ali ova podrška je važna kako bismo ga zaokružili – rekao je gradonačelnik.

On je dodao i da će Grad Beograd sledeće nedelje sa savetnikom koga finansira EBRD pripremati predlog projekta javno-privatnog partnerstva i tender za pet podzemnih garaža.

Siniša Mali je na Investicionom samitu u Londonu predstavio i investicioni portfolio Grada Beograda sa 60 projekata, ukupne vrednosti od preko 10 milijardi evra, najveći u regionu

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana