Podelom paketića stanovnici Batajnice počeli proslavu Nove godine Studio B

BeogradBeograd Pocetna 13. 01. 2018. 17:18:19

Podelom novogodišnjih paketića i bogatim kulturno-zabavnim programom, stanovnici Batajnice počeli su proslavu pravoslavne Nove godine. Iz opštine Zemun poručuju da nastavljaju tradiciju darivanja svih sugrađana i da svake godine praznični program obogaćuju različitim sadržajima.

paketici25122015

Za stanovnike Batajnice, proslava pravoslavne Nove godine počela je  već u 13. sati posle podne. Nije bilo snega pa su novogodišnji paketici za decu stigli na fijakeru, za starije se gulaš kuvao od ranih jutarnjih časova a tu je bilo kovanog vina i pečenja.Meštani su ponosni jer kako kažu  čuva se tradicija proslave Srpske nove godine i neguju običaji.

Tradicionalno, opština Zemun  organizuje  brojne manifestacije za doček pravoslavne Nove godine . Kako kažu u toj opštini, trude se da kulturno-zabavni program bude što sadržajniji ali pre svega nastavljaju tradiciju darivanja na ovaj dan i zato svake godine spremaju hranu koju poklanjaju  svojim sugrađanima. Ove godine za najmlađe su pripremili i novogodišnje paketiće.

Osim čestitki i lepih želja,iz opštine Zemun poručuju da će  sledeće godine osim dnevnog programa, za sugrađane organizovati  koncertne nastupe na centralnom trgu u toj opštini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana