Počele tople probe grejanja Studio B

BeogradBeograd Pocetna 06. 10. 2017. 20:25:26

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao nalog da „Beogradske elektrane” počnu sa toplim probama. Očekuje se da domaćinstava osete tople radijatore, ukoliko su priključeni na daljinski sistem grejanja.

radijator28102014.jpg

Mali je zajedno sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem obišao toplanu „Novi Beograd” da bi se uverili da sve funkcioniše kako treba.

– Nikada spremniji nismo bili nego ove grejne sezone. Ne postoje nikakva dugovanja prema „Srbijagasu”, svi energenti su obezbeđeni, a više od tri milijarde dinara uloženo je u rehabilitaciju mreže i remont sistema – istakao je gradonačelnik.

Ministar Antić je precizirao da je reč o „pojačanim toplim probama”, koje će učiniti da stanovi sugrađana budu topli.

– Sve toplane u Srbiji apsolutno su spremne za čitavu zimu, a obezbeđene su velike količine energeneta – naveo je Antić, dodajući da će radijatori biti topli svaki dan kada temperatura bude niža od 12 stepeni, iako grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

5 Responses to “Počele tople probe grejanja”

 1. Jelica kaže:

  Šta je sa grejanjem u Lazarevcu? Da li i za lazarevačku “Toplifikaciju“ važi nalog gradonačelnika ili ne važi? Ista priča se ponavlja svake godine. “Toplifikacija“ se ponaša kao da nam deli milostinju a mi grejanje plaćamo tokom cele godine.

 2. Jelena Kalinic kaže:

  Nemamo grejanje, Vojvode Stepe 278, a nismo imali ni sinoc.
  Toplane je nemoguce dobiti, mozda neko i ima problem, a ne moze da ga prijavi.
  Skupa, a losa usluga!

 3. Ing Zoran Vukov kaže:

  Pre početka grejnog perioda često se žale korisnici daljinskog grejanja da se toplotna energija ne isporučuje kada je hladno u stanovima mada plaćaju grejanje akontaciono cele godine. Korisnici ne razumeju naplatu grejanja jer su cenovnici neispravno sačinjeni. Cena u Beogradu za paušalnu naplatu (jednaki iznosi akontacije tokom godine) od 1432,71 din/m2 god deljenjem sa cenom 7,57 din/kwh daje 189,2615 kwh/m2 stana korisnik kupuje godišnje, a mesečno podeljeno sa 12 mes=15,7718 kwh/m2 mes. Stan od 60 m2 godišnje kupi 11.355,6935 kwh, i plati sa 7%popusta 79.945,22 din. Od Maja do Oktobra plati akontaciono 33.310,50 din i plaćajući kupi 4.731,53 89 kwh, pre početka isporuke toplotne energije i time beskamatno finansira Toplanu. Dužnost Toplane je da počne sa isporukom toplotne energije kada to građanima odgovara , a ne da se građani greju grejalicama ili klimom i dodatno izlažu troškovima. Kako se sve isporučene količine kwh mere kalorimetrom u predajnoj stanici objekta (koji su ugrađeni još pre 12 godina ali se krije količina isporučenih kwh jer se naplaćuje dvostruko veća količina), toplana te količine i naplati a i one koje nije isporučila jer je cena formirana da dvostruko većom količinom kwh. Zato se obračun između kupljenih i isporučenih kwh na kraju grejnog perioda ne prikazuje jer se prisvaja sav više naplaćeni novac i to Vlast krije jer se tim novcem finansiraju lokalne samouprave i partije. Tako se naplata daljinskog grejanja u celoj Srbiji koristi za ove svrhe i nikako da se uvedu u zakonite okvire.

 4. Mladen kaže:

  Počele tople probe grejanja

  Zivim na Novom Beogradu u ulici Dzona Kenedija 9b i radijatori su mi jos uvek potpuno hladni.
  U Beogradskim ekektranama nemoguce je dobiti nikoga jer je telefon non-stop zauzet.
  Sta raditi? Sedeti u stanu i cvokotati a redovno placati ovu uslugu!!!

 5. Kivika kaže:

  U Zarkovu, Brace Skerovica ulica nije bilo nikakvih proba, a ne grejanja! Trenutno je 5C napolju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 8°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana