Počinje Frankfurtski Sajam Knjiga Studio B

KulturaKultura Pocetna 13. 10. 2017. 11:30:08

U Frankfurtu počinje najveći sajam knjiga na svetu , na kome do 15. oktobra učestvuje i Srbija

Fankfurt-sajam-knjiga-stb

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je predstavljanje Srbije, inspirisano jubilejima – 250 godina od rodjenja Filipa Višnjića i 125 godina od rodjenja Ive Andrića.

Tim povodom biće održan razgovor na temu „Koliko su dela klasika danas živa; da li savremeni pisci prepoznaju njihov uticaj u sopstvenom stvaralaštvu?“, u kojem će učestovati pesnik Vojislav Karanović i pisac Uglješa Šajtinac.

Posebna pažnja biće posvećena književnosti za decu, pa će na panelu „Roman za decu u savremenoj srpskoj književnosti“ govoriti Jasminka Petrović i Šajtinac.

U saradnji sa izdavačkom kućom „Agora“ i prevodilačkom mrežom „Traduki“ biće organizovana diskusija „Dokument i imaginacija u savremenoj srpskoj prozi“ povodom romana Vladimira Pištala „Tesla, portret medju maskama“ i „Sunce ovog dana. Pismo Andriću“ na kojem će učestovati autor i pisac Nenad Šaponja.

Na štandu Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na nemački jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.

Za Sajam knjiga u Frankfurtu pripremljene su dvojezične publikacije – katalog „Srbija čita/Čitaj Srbiju“ u kom se za prevodjenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura „Dijalozi“.

Programsko predstavljanje srpske književnosti i izdavaštva realizuje Biblioteka grada Beograda, a tehničku Privredna komora Srbije.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana