Počeo jubilarni „Zlatni Bemus” Beoinfo

KulturaKultura Pocetna 10. 10. 2018. 23:11:04

Koncertom britanskog violiniste Najdžela Kenedija „Od Baha do Geršvina”, večeras je počeo jubilarni, pedeseti „Zlatni Bemus”.

nejdzel-kenedi-beoinfo

U prisustvu gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića i načelnice Gradske uprave Sandre Pantelić, u punom „Sava centru” manifestaciju su otvorile gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i naša operska diva Radmila Bakočević.

Ivona Jevtić je tom prilikom istakla da jubilej nije samo okrugli broj već je to znak istrajnosti.

– U Bemus je uloženo mnogo truda, ljubavi, energije i timskog rada. Zato zahvaljujem svima koji su učestvovali u realizaciji ove manifestacije, naročito Gradu Beogradu, Vladi Srbije, ambasadama, Cebefu i ostalim prijateljima. Na kraju, zahvaljujem i vama, draga publiko, jer bez vas ništa ne bi imalo smisla – poručila je Ivona Jevtić.

Radmila Bakočević je navela da su ove muzičke svečanosti najznačajnije mesto susreta svetskih muzičara sa Beogradom i njegovom publikom. Ona je ocenila da je Bemus kulturna vrednost koju moramo čuvati kao osnovu za budućnost narednim generacijama, poželevši da traje još dugi niz godina.

Bemus traje do 20. oktobra, a tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansamlbi i horovi, kao i mladi umetnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana