Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške Tanjug

HronikaHronika Pocetna 19. 04. 2017. 12:25:31

Komisija Vlade Srbije za nestala i predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine počeli su istraživanje lokacije u selu Kizevak kod Raške zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca, koji su na tu lokaciju navodno prebačeni tokom bombardovanja 1999.

grobnica-iskopavanje-masovna-raska

Predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine prisutni su na lokaciji po pozivu Tužilaštva iz Beograda, a u sklopu saradnje komisija.

Predstavnik prištinske komisije Kushtrim Gara nije hteo da govori o mogucnostima pronalaženja posmrtnih ostataka zbog, kako je rekao, osetljivosti informacije.

„Danas je drugi dan radova na ovoj lokaciji i mi smo kao predstavnici Komisije prisutni. Ne možemo da pričamo o pojedinostima sve dok nemamo konkretnije dokaze, a ovo je peta lokacija koju istrazujemo“, izjavio je Gara za Tanjug.

Kako je naveo, problem su vremenske nepogode i nepristupačan teren koji onemogućavaju brži rad stručnih timova na terenu.

„Predstavnici srpskog Tužilastva su našli ovu lokaciju. Mi smo obavešteni o tome i pozvani smo da prisustvujemo radu, u skladu sa ranije uspostavljenom praksom u slučajevima od zajedničkog interesa, kao što radimo već nekoliko godina“, rekao je Gara.

Ovo je peta lokacija u Kizevku na kojoj istražitelji rade i smatra se nastavkom iskopina masovne grobnice u Rudnici kod Raške.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana