Mali i Pouf: Održati fiskalnu disciplinu,smanjiti javni dug Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 11. 06. 2018. 11:07:21

Ministar finansija Siniša Mali i šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Rouf, složili su se u Beogradu da su javne finansije Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, da se nastavi smanjenje javnog duga i ojačaju institucije sistema.

mali-ruf.-tanjug-jpg

 

To će značiti i jaču ekonomiju i nova radna mesta, zaključili su sagovornici.

Ministar finansija i šef misije MMF-a za Srbiju su razgovarali i o najavljenom povećanju penzija i plata u javnom sektoru, kao i o paketu stimulativnih mera koje mogu da doprinesu boljem poslovnom okruženju i povećanju  konkurentnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Mali i Rouf su se saglasili da je novi program „The Policy Coordination Instrument“ (PCI) važan za ubrzan i održiv rast privrede i dohotka, uz očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.

Ministar Mali se zahvalio predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj saradnji i uspešno završenom aranžmanu, te istakao da su rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkim naporima.

Razgovori ministra finansija sa Međunarodnim monetarnim fondom biće nastavljeni sutra, kada će tema biti reforma finansijskog i poreskog sistema, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana