Počeli radovi na uređenju još jedne zelene površine na Vračaru Studio B

BeogradBeograd Pocetna 06. 09. 2017. 13:51:57

Na uglu ulica Krunske, Kursuline i Viške ulice počelo je uređenje zelene površine koja će ubrzo postati park sa klupama i česmom. Gradski menadžer Goran Vesić ističe da je Grad ove godine za uređenje parkova izdvojio oko 600 miliona dinara, a da je za 3,5 godine urađeno 53 dečija igrališta, 22 teretane na otvorenom i 20 urbanih džepova i parkova.

vracar-park-plan

Javni prostor na uglu ulica Krunske, Kursuline i Viške od 1991. godine, kako kažu u gradu, uzurpiran je od strane pojedinaca koji su tu podigli lokale sa privremenim dozvolama i od toga imali korist, dok su Vračarci od toga imali samo komunalni nered.  Tome je došao kraj, a opština Vračar uskoro će dobiti još jednu zelenu oazu sa klupama i česmom.

U gradu ističu da je uređenje te zelene površine samo nastavak jednog mnogo većeg projekta, uređenje Kalenić pijace, koja će postati moderan market sa podzemnim parkingom za 200 vozila.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da dugo godina nije toliko novca ulagano u uređenje zelenih površina. Posebno ističe rekonstrukciju najveće zelene površine u gradu, parka Ušće, za koji će samo ove godine biti izdvojeno 240 miliona dinara. Ipak, kako ističe, primarni su manji parkovi i urbani džepovi, jer je politika grada da se uređenjem manjih zelenih površina poveća komfor ljudi koji tu žive.

Kako najavljuju u opštini, stanovnike Vračara pored uređenja zelene površine na uglu ulica Krunske, Kursuline i Viške i rekonstrukcije Kalenić pijace, čeka i uklanjanje montažne garaže na tom potezu koja će takođe biti pretvorena u javnu površinu, rekonstrukcija dela ulice Maksima Gorkog i sređivanje fasada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana