Počela obnova Zemljoradničke ulice Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 03. 08. 2017. 12:53:34

Gradski menadžer Goran Vesić obišao radove na rekonstrukciji Zemljoradničke ulice, koja se uređuje na inicijativu građana Kumodraža.

zemljoradnicka-bi

foto Beoinfo

Vesić je rekao da je zahtev za rekonstrukciju ulice potpisalo više od 570 građana, da ona nije bila u planu da se radi ove godine, te da su vanrednim naporima obezbeđena sredstva za tu namenu.

– Za ovu namenu obezbeđeno je 30 miliona dinara. Građani su bili u pravu, ulica je bila u veoma lošem stanju. Kada smo počeli da je radimo, videli smo zašto je ona bila toliko loša. Ulica nije imala nikakvu podlogu, već je preko zemlje stavljen asfalt – objasnio je Vesić i dodao da će u toj ulici biti urađeni i trotoari, tamo gde je moguće dvostrani, a negde jednostrani.

Prema njegovim rečima, Zemljoradnička ulica nije važna samo za građane Kumodraža već i za ljude koji će ići prema Avali i budućoj robnoj kući „Ikea”.

– Ovo je primer koji pokazuje koliko je važno da građani zajedno sa gradom i ošptinom rade na uređenju svog prostora, jer je u ovome učestvovala i Opština Voždovac.  Kumodraž je u poslednjih nekoliko godina dobio školu i niz drugih sadržaja, a prema planu Grada Beograda, kanalizacija će u ovom delu grada biti urađena u narednih deset godina. Rešavamo problem po problem stanara prigradskih naselja. Mi više sredstava izdvajamo za te delove kako bismo napravili nedostajuću infrastrukturu jer su ova naselja decenijama bila zapostavljena – naglasio je Vesić i pozvao sugrađane da upućuju inicijative za delove grada u kojima postoje opravdani razlozi da se nešto uredi.

On je zahvalio JKP „Beograd-put”, koje po velikim vrućinama ne staje sa radovima i radi u ekstremno lošim uslovima, i Opštini Voždovac koja, kako je naveo, mnogo radi za građane.

Savić je rekao da se zbog planiranog otvaranja „Ikee” može očekivati pojačan saobraćaj u Zemljoradničkoj ulici, koja je bila u veoma lošem stanju te se ukazala potreba za njenom rekonstrukcijom.

– U dogovoru sa gradonačelnikom i gradskim manadžerom doneli smo odluku da u prvu fazu radova uložimo 30 miliona dinara – naveo je Savić i dodao da je na inicijativu građana uvedena linija 406L, koja prolazi kroz Zemljoradničku ulicu, kako bi osnovci imali prevoz do škole.

On je ovom prilikom podsetio da je na inicijativu Mesne zajednice „Kumodraž” i građana pre dve godine rekonstruisana Ulica vojvode Stepe, u naselju Ripanj postavljeno je 20 nadstrešnica za autobuska stajališta. Na teritoriji ošptine Voždovac trenutno se rekonstruiše ulica u Zucu, a nakon toga će u Pinosavi biti urađeno još 1,6 kilometara puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pljusak i grmljavina

Max: 24°C
Min: 19°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana