Počela izgradnja puta koji će povezati naselja Mala Moštanica i Rucka Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 06. 2017. 13:43:11

Počela je dugo očekivana izgradnja puta koji će povezati naselja Mala Moštanica i Rucka. Kada radovi budu završeni, stanovnicima tih naselja bice olakšano putovanje.

obrenovac-put-ulica

Ono što je najbitnije, ovim radovima u kojima učestvuju opštine Čukarica i Obrenovac, novi put ce zaobići jedno od najopasnijih klizišta u zemlji – Duboko.

Meštani dva naselja koja spajaju opštine Čukaricu i Obrenovac, Male Moštanice i Rucke, konačno će resiti dugogodišnji problem. Naime, zahvaljujuci pre svega inicijativi gradjana, izgradnjom lokalnog puta rešiće se dugogodišnji problem jer će biti izgradjena okretnica GSP-ovih autobusa .

Izgradnja puta između Male Moštanice iz Rucke značiće mnogo građanima jer će ovo biti jedini alternativni put za Obrenovac i Umku ukoliko dođe do poplava.

Izgradnjom puta kojim prolazi autobus na skoro uvedenoj liniji 553, sugrađani će imati priliku da po tri puta nižoj ceni plaćaju gradski prevoz, ističe . On dodaje da se na ovom primeru vidi kako dve susedne opštine Čukarica i Obrenovac brinu o stanovnicima okolnih naselja.

-Samo na nekoliko stotina metara odavde kroz ovu šumu kroz koju će biti probijen jedan lep i moderan put sredstvima opštine Čukarica mi ćemo doći do našeg naselja Mala Moštanica. Na taj način ćemo dobiti alternativnu saobraćajnicu preko dubokog, koje je najveće klizište. Često je u saobraćajnom smislu predstavljalo problem i zbog zimskih dana i eventualnih saobraćajnih nesreća- rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica kaže: -To je deonica od oko 700 metara, gde ćemo spojiti ova dva naselja. Biće u profilu od 5 metara asfaltnog puta, dvosmerna ulica koja će pomoći i građanima Male Moštanice i Rucke da lakše dođu do dve opštine. Nastavljamo i dalje sa svim aktivnostima, gledamo da što više uradimo za sve građane Čukarice. Nije nam bitan samo centralni deo, brinemo i o rubnim naseljima – ističe Kolarić.

Pred opštinama Čukarica i Obrenovac  je mnogo zajedničkih projekata u cilju boljeg života građana. Medjutim, uređenje rečnih vodotokova biće jedan od prioriteta u narednom periodu.

One Response to “Počela izgradnja puta koji će povezati naselja Mala Moštanica i Rucka”

  1. Branko kaže:

    Vest je od pre mesec dana.Kada se može očekivati izgradnjna puta, odnosno puštanje u saobraćaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Sreda
Oblačno

Max: 2°C
Min: -1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana