Tajland: Okončana drama, iz pećine izvučen 12. dečak i trener Tanjug

SvetSvet Pocetna 10. 07. 2018. 08:18:29

Iz pećine na severu Tajlanda izvučeni su poslednji, 12. dečak i trener, koji su više od dve nedelje bili zaglavljeni u poplavljenoj pećini, prenosi AP.Završena akcija, iz pećine izašli i lekar i tri spasioca

In this undated photo released by Royal Thai Navy on Saturday, July 7, 2018, Thai rescue teams arrange water pumping system at the entrance to a flooded cave complex where 12 boys and their soccer coach have been trapped since June 23, in Mae Sai, Chiang Rai province, northern Thailand. The local governor in charge of the mission to rescue them said Saturday that cooperating weather and falling water levels over the last few days had created appropriate conditions for evacuation, but that they won't last if it rains again.. (Royal Thai Navy via AP)

 

foto Tanjug – Royal Thai Navy via AP

Pripadnici moranaričkih „foka“ su naveli da su svi bezbedni, a u pećini su jedino ostali lekar i trojica „foka“.

BBC prenosi da su jedna ambulantra kola napustila ulaz u pećinu.

Dvanaest dečaka, članova fubalskog tima i njihov trener ostali su „zarobljeni“ u pećini na severu Tajlanda 23. juna, jer su monsunske kiše podigle nivo vode.

Završena akcija, iz pećine izašli i lekar i tri spasioca

Lekar i tri spasioca, koji su poslednji ostali u pećini u kojoj su boravili sa 12 dečaka i njihovim fudbalskim trenerom, izašli su danas, i svi su dobrog zdravstvenog stanja, rekao je tajlandski zvaničnik.

Time je završena operacija spašavanja dečaka koji su od 23. juna bili zarobljeni u poplavljenoj pećini, prenosi AP.

Lekar i trojica spasioca boravili su sa dečacima u pećini od prošlog ponedeljka kada su otkriveni, pružali im medicinsu pomoć i obučavali ih za izlazak iz pećine.

Šef operacije spasavanja i guverner provincije Čiang Rai Narongsak Osatanakorn izjavio je da su svi koji su učestvovali u akciji spasavanja učinili „nešto što niko nije mislio da je moguće“.

Dečaci i trener bili su zarobljeni u pećini, jer je nivo vode porastao zbog monsunskih kiša.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana