„Pitajte zamenika gradonačelnika“ Studio B

BeogradBeograd Pocetna 30. 11. 2018. 22:28:15

I ovog petka veliki broj pitanja naših sugrađana bio je upućen zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću u okviru emisije „Pitajte zamenika gradonačelnika“

Rekonstrukcija Pančevačkog mosta bice moguća tek kada bude završen Mosta na Adi Huji na kome će radovi početi 2020. godine, podsetio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u rubrici jutarnjeg programa „Pitajte zamenika gradonačelnika“. On je povodom pritužbi stanara Kosančićevog Venca na bahato parkiranje u tom delu grada rekao da će uskoro proraditi potapajući stubići koji će to regulisati, a da će izgradnjom garaže u Fruškogorskoj jedan deo parkinga biti obezbeđen za stanovnike tog dela grada.

15 Responses to “„Pitajte zamenika gradonačelnika“”

 1. Nebojsa Drobnjak каже:

  Podneo sam prijavu zbog nelegalne gradnje iznad gradjevinske linije.
  Prijavu sam podneo opstinskoj gradjevinskoj inspekciji 30.102018 pod
  br.356-434/18, a 31.10.2018 gradskoj gradjevinskoj inspekciji pod br.
  356-750/18. 22.11.2018 sam otisao u gradsku gradjevinsku inspekciju da se interesujem o predmetu, kao odgovor sam dobio da inspektor koji je dobio predmet je na odmoru.Do dana danasnjeg nit je iko izlazio na teren niti sam ja dobio neko obavastenje.Iz svega navedenog imam pravo da sumnjam u iskrenost institucija u borbi protiv nelegalne gradnje jer je proslo skoro dva ipo meseca a niko ne reaguje.Pogotovo mi je krivo jer sam ja pre nekoliko godina poceo da gradim porodicnu kucu,ali sa svim papirima ,pocevsi od lokaciske dozvole, geoloskih ispitivanja
  terena, geodetskih merenja,dobijanja gradjevinske dozvole,uplate za gradjevinsko zemljiste i sad na kraju podnosenje zahteva za upotrebnu dozvolu.

 2. Zlatko Gajic каже:

  Poštovani zameniče gradonačelnika,

  svima su puna usta zaštite od aerozagađenja, gašenja individualnih kotlarnica i ostalog….
  Ja i moja porodica godinu i po dana mučimo muku u sopstvenom stanu u Beogradu – Sarajevska ulica od kada je otvoren roštilj na ćumur direkno ispod našeg stana. Stan nam je pun dima, svi kašljemo, ponekad nije moguće boraviti u stanu. Najgore od svega je što niko nije nadležan. više puta sam se obraćao inspekcijama preko Beogradskog pozivnog centra i jedini dopis koji sam dobio je da niko nije nadležan. Dakle bahati roštiljdžija ima pravo da loži ćumur i da nas truje a mi nemamo pravo da normalno boravimo u svom stanu?
  verujem da Vi znate ko JESTE nadležan jer do sada je predmet uvek završavao kod onih koji NISU nadležni.
  Naravno posedujem dokumenatciju nenadležnih službi – takozvane ekološke inspekcije.
  Po njima oni nisu zagađivači.
  Pri tome plaćamo porez za stan (redovno ga plaćamo) u prvoj zoni a zbog roštilja živimo u katastrofalnim uslovima.
  Nadam se da ćete preduzeti nešto po ovom pitanju
  Srdačan pozdrav i poziv da se lično uverite na stanje u zgradi i stanu.

 3. Gordana Bodiroga каже:

  Poštovani zameniče gradonačelnika,
  Želim da vam ukažem na dugogodišnji problem stanara zgrade na adresi, Gostivarska 70, opština Voždovac, koji sve više eskalira. Naime, ispod naših prozora, na placu u Gostivarskoj 72, se iz nelegalne, neuslovne sabirne kanalizacije, na koju je nelegalno priključeno osam stambenih objekata i to višespratnica, u Kostolačkoj ulici, (brojevi 1,3,5,7,9,11,13 i 15) izlivaju otpadne i fekalne vode koje osim što šire nepodnošljiv smrad, predstavljaju i realnu pretnju širenja svih vrsta zaraze. Te fekalne vode teku preko praznog placa u Gostivarskoj 72 i dalje niz Gostivarsku ulicu. Mi smo prinudjeni da gazimo preko ove zagadjene fekalne vode , da bismo ušli u zgradu u kojoj živimo, te shodno tome, na cipelama unosimo zagadjeni otpad u svoje stanove. Sva obraćanja opštinskoj komunalnoj inspekciji, opštinskoj gradjevinskoj inspekciji, kao i gradskoj komunalnoj inspekciji, nisu rezultirala rešavanjem ovog problema. Do sada sam samo dobijala uopštene odgovore birokratskog tipa, o čemu postoji dokumentacija u gore navedenim inspekcijskim službama.
  Uzimajući u obzir vašu funkciju i odgovorne dužnosti koje su vam poverene molim vas da hitno preduzmete mere na rešavanju ovog problema, jer njegovo nerešavanje može imati za posledicu ozbiljnu i trajnu opasnost po život i zdravlje ljudi. Celokupna dokumentacija o ovom problemu već postoji, a vas molim da nadležnim službama naložite njegovo hitno i neodložno rešavanje!
  Srdačan pozdrav,
  Gordana Bodiroga, Gostivarska 70, Beograd

  • Gordana Bodiroga каже:

   Poštovani,
   Podsećam da sam pitanje postavila još 28.12.2018. Do danas nisam dobila odgovor.
   Ponovo postavljam pitanje:
   Kada će se rešiti problem izlivanja fekalnih voda u Gostivarskoj ulici???
   Ponovo skrećem pažnju da je u pitanju opasnost po život i zdravlje ljudi, ekološki problem, kao i realna opasnost od pokretanja klizišta!!!
   Gordana Bodiroga
   Gostivarska 70,
   Beograd

 4. Sasa tomic каже:

  Zivim na karaburmi tacnije u ulici vuka vrcevica koja je puna rupa, smeca, plasticnih flasa posto se u blizini nalazi reciklazni centar. Tacnije to je jedan deo ulice od nekih 200m koji je slep i takav vec duze vreme stoji bez ikakvih promena. Komunalne inspekcije samo prebacuje odgovornost na druge i to tako traje deceniju. U napred hvala.

 5. NENAD KNEŽEVIĆ каже:

  14.12.2018 PODNEO SAM ZAHTEV ZA UVODJENJE PRINUDNE UPRAVE U MAČVANSKOJ 19 VRAČAR BROJ 360-1150/2018 ZAHTEV JE ODBIJEN JER VEĆ POSTOJI PODNET ZAHTEV BROJ 355-452/2018 IZ FEBRUARA 2018 PO KOME IAKO JE ZAKONSKI ROK 30 DANA DO DANAS NIJE POSTUPLJENO A NOVI ZAHTEVI SE NE PRIHVATAJU KO JE NADLEŽAN ZA RAD OPŠTINSKE UPRAVE I KO MOŽE DA IM NAREDI DA DONESU ODLUKU PO PREDMETU?

 6. Dobrinka Uzelac каже:

  Postovani, kada ćete rešiti problem stanova koji su uknjiženi na državinu? Zato što nam je jako hitna kupovina jednog takvog stana. Radi se o zgradi za koju je zahtev za legalizaciju podneo Zavod za izgradnju grada 17.10.2010, to se još nije rešilo posle 9 godina I gomila ljudi nemože da kupi I proda stanove.

 7. Jovan каже:

  Postaviću jednostavno pitanje za Gradonačelnika ili zamenika a ono glasi .
  Po kom osnovu JKP parking servis vrši naplatu u zonskom parkiranju po principu kad je vozilo stalo na slobodno parkin mesto u bilo kojoj zoni po principu odmah bez mogućnosti da stranka kupi parking kartu u zadatom roku od odmah ako je iste moguće kupiti samo u JKP objektim i ponekim trafikama a veći deo parkirališta se nalazi van domašaja od „odmah po zauzeću“,a radnik koji vrši kontrolu parkinga nema na vidiku,na pojednim lokacijama nema ih ni po (30 min.). ? ili se radi o diskriminaciji većine građana koji nemaju mobilne telefone ili ih ne žele koristiti.,pa se tom prilikom zloupotrebljava sl.položaj i gradjanima naplaćuju usluge koje parkin srevis nije pružio što je ravno izvršenju KD prevare i obmane.
  ps. Kad budete obezbedili dovoljan broj lokacija na kojma se mogu kupiti paking karte i omogućili da izvršioci u svakoj ulici u gradu budu dostupni (na odmah )tad imate pravo i da izdajete nalog za naplatu dnevne karte,sve ostalo je čista pljačka.

 8. Nebojša Filipović каже:

  Pitanje za gospodina Gorana Vesića u ime veterana fudbalera sa Ade Ciganlije.Na ADi su sredjeni svi sportski tereni osim za fudbal .Postoje tri betonska terena sa rupama i neupotrebljiva su dešavaju se lomovi kostiju i povrede.Uprava Ade je pre 6 godina donela odluku da se tereni obnove postavljanjem veštačke trave .Bivši Gradonačelnik Siniša Mali je pre dve godine rekao da će biti uradjena sva tri terena u roku od dve godine ali to nije uradjeno.Zamolio bih u ime više stotina veterena fudbala koji na Adi igraju već preko 30 godina da nam ovoga leta urade barem jedan teren sa veštačkom travom .

 9. Miroslav Maeda Jordanović каже:

  Potovani Gospodine Vesicu, moguće je da ovo nije nešto tako bolno ali bih voleo da razumem zašto je to tako:
  1. Lepo je što se gradi Beograd na vodi, nisam stručnjak ali po meni je trebalo da se prati arhitektrua Beograda koji se brdovito spušta prema reci ali to i nije važno više.
  Vidim da se iskopana zemlja slaže prebacuje da li e ona ostati ili će se u neko periodu ipak skloniti, ovako se ima utisak da neko pravi veštačka brda da ne kažem liči po neki put na neku vrstu ograde. Da li vi znate razlog tome?
  2. Vidim da je Home Centar srušen ili bar 3/5 ne znam zašto su ostavljene dve kule ali me interesuje kada će reušenje biti završeno i šut odnet mnogo je ružno kada se ostavljla šut a to nam je izgleda mana kao i u prethodnom ptanju vezano za zemlju.
  Hvala unapred i sa poštovanjem, Miroslav Maeda Jordnaović

 10. Marija каже:

  Postovani gospodine Vesicu . Zasto je ukinuta mesna zajednica u Piromanu kada je opsluzivala 3 sela,Piroman Trstenicu i Brovic. Da li se moze asvaltirati put Koji se koristi 60 i vise godina Valjevski put od br 30 pa nadalje .Tu ima starosedeoca kao i dosta vikendasa koji su posle penzionisanja presli da zive tamo.Zasto zaprasivanje komaraca samo do Stublina a ova 3 sela niko ne tretira . da li mi svi isto placamo porez i ostale dazbine kao i svi ostali . Pre 60 god tamo se mogao gledati bioskom ,razne manifestacije u domu a sada se skupljaju samo narkomani i alkoholicari.Ne postoji kafic,kafana to je takodje bilo . Gde oni mladi da izadju ,za razliku u stublinama sve postoji .

 11. SASA GLISIC каже:

  Molim za pomoc, upitanju je grejanje i kanalizacija koje nemozemo da dobijemo u ulici Svetog Save br 10 12 i 14 uobrenovcu, zbod samovolje jednog od sugradjana koji nedozvoljava da linija ide delom njegovog placa.Nemogu da verujem da toplovod nemoze da napravi alternativu ,te vas molimo za pomoc u ime svih stanovnika. hvala umqapred Glisic Sasa Svetog Save 14 g Obrenovac tel 060 3511039

 12. MILAN каже:

  MOLIM VAS DA POD HITNO PREDUZMETE MERE NA POSTAVLJANJU OGRADE U ULICI MARKA CELEBONOVICA U PRIORITETU OD RASKRSNICE SA PARTIZANSKE AVIJACIJE PREMA KVANTASU MINIMALNO U DUZINI OD 100 METARA. RAZLOG JE JEDNOSTAVAN JER MI STANOVNICI BEZANIJSKE KOSE, AKO SE TO NE BUDE URADILO SLUZIMO MUP- ZA KAZNJAVANJE JER NEZNAM STANOVNIKA KOJI KORISTI GRADSKI PREVOZ A DA NIJE KAZNJEN ZBOG PRELADKA NA DEONICI NA KOJOJ TRAZIM DA SE POSTAVI OGRADA. AKO JE MANJI PROBLEM MOZE SE RAZMOTRITI DA SE AUTOBUSKA STANICA IZMESTI ISPRED SEMAFORA, ALI MISLIM DA JE TO NERENTABILNO.. DRUGI JE PROBLEM STO SE ORGANI PRINUDE PONASAJU KAO LOVCI SAMO STO NE BACAJU MREZE NA LICA KOJA SU ZATECENA U PREKRSAJU. KRIJU SE IZA VELIKIH VOZILA STO ZNACI DA SU DOBILI ZADATAK DA NAVATAJU TOLIKO I TOLIKO PREKRSILACA JER SU PESACI NAJPROBLEMATICNIJI UCESNICI U SAOBRACAJU. MOLIM VAS POSTAVITE OGRADU I SPASITE PESAKE NAMETA.

 13. Jovana каже:

  Poštovanje,htela bih da postavim pitanje za zamenika gradončelnika. Zašto se ništa ne radi u opštini Grocka, tj.centru Grocke, obala na dunavu stoji prazna a decu vodimo ili u Smederevo ili u Beograd na bazen. Takodje me zanima zašto se za Grocku šalju najlošiji autobusi, bez klime, kontrolne table,.. Desava se svako drugo jutro ili dan da pešačim ili do ili od posla jer autobus se uvek negde pokvari. Ovde vlada opšte rasulo, ne znam kako niko od predstavnika Grada ne obilazi ovo malo, lepo naselje, parkovi su napušteni, kučici n sve strane. Hvala unapred na odgovoru. Nadam se da ce se stanje popraviti u neko skorije vreme.

 14. Vesna каже:

  Postovani gosp.Vesicu,
  Molimo Vas da se u olako „davanje“ ulica raznim producentskim kucama za potrebe snimanja (reklama)
  uvede bolja kontrola i vise reda.
  Kao gradjani smo se i sami uverili da je ovakva praksa vremenom dovela do sve cesceg narusavanja reda i mira, jer se snima po 12-15 sati dnevno po svim vremenskim uslovima.
  Ne vodi se racuna o starosnoj i zdravstvenoj strukturi stanovnika,unistava se drustvena imovina (trotoari,travnjaci,sahtovi…)
  U poslednje vreme smo svedoci snimanja bez dozvola. Tako se izbegava placanje poreza drzavi,a pojedinci se bogate.
  Obracali smo se raznim institucijama, podnosili pismene dokaze-ali uzalud.
  Vec dve godine smo taoci bahatih i neodgovornih producenata i sopstvenoj ulici.
  Zato pitamo gde su nasa prava koja nam obezbedjuju jednake uslove i slobode gradjana zajamcenih-Ustavom

  Nezadovoljni gradjani ulice Mitropolita Petra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti