„Pitajte  zamenika gradonačelnika“ redovna rubrika Studija B Studio B

BeogradBeograd Pocetna 12. 10. 2018. 14:18:17

Opstrukcija opozicije na jučerašnjem zasedanju Skupštine grada, prebacivanje nadležnosti za rušenje nelegalnih objekata sa opština na grad, zajednički komunalni i pojedinačni problemi stanovnika prestonice, bili su glavne teme redovne rubrike Studija B, – „Pitajte  zamenika gradonačelnika“.

studiob12092014.jpg

Nažalost, rekao je Vesić, mnogi problemi nisu u nadležnosti grada, ali za one koji jesu garantujem da će biti rešeni.

Nažalost, od kad radimo u ovom sazivu Skupštine grada opozicija pokušava da svaku sednicu iskoristi za pokretanje nebitbnih tema, koje nemaju veze sa realnim problemima i tako skrenu pažnju sa važnih pitanja. To je, kaže Vesić, u politici legitimno, ali nije moralno. Zato oni, kaže Vesić, i dobijaju tako malo glasova.

Rušenje nelegalnih objekata je decenijski problem, a promenom zakona i prelaskom nadležnosti sa opština na grad, očekujem da i u toj oblasti napravimo veliki napredak i uklonima rugla kojih, kaže Vesić, nažalost ima mnogo širom prestonice.rusenje-stb

Za građane koji su peticijom tražili izgradnju urbanog džepa na uglu Palmotićeve i ulice Milutina Bojića, zamenik gradonačelnika ponudio je najbolje moguće rešenje – skori početak radova na uređenju tog prostora.

Stanovnike novobeogradskog bloka muči nedostatak prodavnice, u krugu od kilometra. Sve što grad može da učini, poručio im je Vesić, jeste da ponudi neki slobodan prostor za otvaranje prodajnog objekta.

Psi lutalice pored upravo isporučenih korpi sa hlebom, svakako nije slika kojom prestonica može da se pohvali, kaže Vesić i poručuje da će Beograd koristiti iskustva zemalja koje su taj problem rešile trajno.kuce-lutalica

Dvadeset minuta nedeljno sa zamenikom gradonačelnika, više je nego očigledno, nije dovoljno za odgovore na sva pitanja naših sugrađana, jer je samo u toku poslednjeg Vesićevog gostovanja, u studio stiglo 120 pitanja. Zamenik gradonačelnika biće gost Studija B i narednog petka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Delimično oblačno

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana