Petković:Jeremić i dalje dezinformiše lažima i obmanama Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 14. 09. 2018. 17:40:59

Član Glavnog odbora SNS, Petar Petkovć, poručio je da lider Narodne stranke, Vuk Jeremić, po ko zna koji put daje sebi za pravo da obmanama i lažima širi dezinformacije o Kosovu i Metohiji, po kojima se njegovo političko delovanje jedino i prepoznaje.

 

U pisanoj izjavi medijima, Petković ističe da to što Jeremić govori da će Srbija priznati Kosovo i omogućiti Prištini stolicu u UN jer, kaže, čista projekcija njega i njegovih koalicionih partnera koji su u vreme kada su bili na vlasti sve učinili da Kosovo bude što dalje od Srbije.

„To su činili izmeštajući borbu za Kosovo i Metohiju iz okvira UN, dovodeći Euleks koji je uspostavio granicu i carinu između Srba i Srba, postavljajući pogubno pitanje Međunarodnim sudu pravde u Hagu, koji je zahvaljujući Jeremiću, Tadiću, Ðilasu i Borku Stefanoviću doneo odluku da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom“, naveo je Petković.

Zato je, ističe Petković, na poslednju godišnjicu donošenja ove odluke Međunarodnog suda pravde, na svim naslovnim stranama albanskih medija u Prištini išla zahvalnica Vuku Jeremiću.

„Šta je Vuk Jeremić nekada dogovorao po zapadnim ambasadama, o čemu govori najbolje Vikiliks, i šta sada dogovara sa svojim mentorima i nalogodavcima, najbolje ukazuje to što mesecima odbija da odgovori na prosto pitanje o dvesta hiljada evra koje mu je dala katarska ambasada u Berlinu i poreklu miliona evra koje je dobio za finansiranje kampanje“, podseća Petković.

Umesto tih odgovora, kaže, već mesecima prisustvujemo salvama uvreda upućenih predsedniku Aleksandru Vučiću koji se bori za Srbiju, čime Jeremić svrstava svoj takozvani Savez za Srbiju zapravo u „savez sa albanskim strankama koje se protive kompromisnom rešenju, jer ne dozvoljavaju da iko dira u takozvano nezavisno Kosovo“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana