Brojni popusti sa karticom za penzionere od 1. novembra Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 30. 10. 2017. 11:05:28

Od srede, 1. novembra, biće uvedene personalizovane senior kartice za penzionere, kojima će oni moći da ostvare brojne popuste, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

seniorska-kartica

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i premijerka u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić predstavili su danas u „Sava centru” prve kartice za penzionere, koje će početi da se koriste 1. novembra.

Siniša Mali rekao da je želja da se na osnovu ove kartice svi penzioneri, kojih u Beogradu ima više od 400.000, učlane u klub seniora, na osnovu čega je moguće ostvariti brojne beneficije.

– Na osnovu ove kartice, nakon potpisivanja pristupnice, penzioneri će moći da ostvare popuste koje nude sva gradska preduzeća, veliki broj domova zdravlja, privatna preduzeća se takođe uključuju u ovaj program, imaće popuste u velikom broju maloprodajnih objekata, popuste prilikom nabavke lekova. To je naš način da kažemo hvala za ono što su uradili u našem gradu, za grad koji su izgradili pre nas, a na nama ostaje obaveza da nastavimo tim stopama i da od Beograda i Srbije napravimo lepše i bolje mesto za život – objasnio je Siniša Mali i pozvao privatne kompanije da se pridruže ovom projektu kako bi penzioneri imali popuste u što više oblasti.

Prema njegovim rečima, karticu za penzionere korisnici će moći da podignu u gradskim opštinama, koje su deo ovog projekta, u klubovima za najstarije sugrađane, kao i preko kol-centra na kućnu adresu. Kako je naveo gradonačelnik, u razgovoru sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem došlo se i na ideju da se napravi senior kartica, a zahvaljujući njemu, danas se i govori o povećanju penzija i benefitima za penzionere.

– Na ovaj način želimo da, osim finansijske koristi i beneficija, stvorimo duh zajedništva koji krasi naš grad, ali i da budemo deo lepšeg i boljeg Beograda koji zajedno gradimo. Naš cilj je da, kao Grad Beograd, budemo prvi koji ćemo ovu karticu uvesti, a ako reakcija na nju bude dobra, to će biti kartica koju će uvesti i Niš i Novi Sad, kao i drugi gradovi u Srbiji – naglasio je Mali.

On je podsetio da je u poslednje tri godine u Beogradu otvoreno šest klubova za najstarije sugrađane i dodao da će do kraja godine oni biti otvoreni i na Vračaru i u Batajnici.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zahvalila je penzionerima na svemu što su uradili za Srbiju i izrazila zadovoljstvo što vodi vladu koja jednako brine o mladima i penzionerima.

– Kada čujem šta su sve uradili Grad Beograd i gradonačelnik Siniša Mali, drago mi je što i ja živim u ovom gradu. Drago mi je što smo uspeli da sve ono što je ušteđeno merama fiskalne konsolidacije počnemo da vraćamo. Ovo je godina u kojoj se vidi da smo odgovorno postupali prema onome što smo uštedeli svi zajedno – poručila je premijerka.

Ona je najavila da će u narednih 10 dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će penzije biti veće za pet odsto od 1. januara 2018. godine.

Ovom prilikom premijerka je penzionerki Slobodanki Joksić uručila prvu karticu za penzionere, koja je zahvalila Gradu Beogradu i gradonačelniku na tome što su brigu o starijim Beograđanima podigli na nivo dostojan evropske prestonice.

– Zahvalna sam na tome što živim u zemlji koja vodi i sprovodi odgvornu socijalnu politiku prema najstarijim sugrađanima. To znači da postoji razumevanje prema starijima i to nas uverava da nismo zaboravljeni. Senior kartica nama znači mnogo, znači prepoznavanje naših potreba i uvažavanje – navela je Slobodanka Joksić.

Ovom događaju prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnici Novog Sada i Niša Miloš Vučević i Darko Bulatović, predstavnici Grada Beograda i Gradske uprave, kao i veliki broj penzionera.

3 Responses to “Brojni popusti sa karticom za penzionere od 1. novembra”

  1. Miroslav Nikolić kaže:

    pokažite malo poštovanja za nas starije i omogućite nam prijave za senior kartice pomoću mejla a ne da nas terate na odredjena mesta da idemo .Vek je kompjutera i olakšajte nam život

  2. Nikola kaže:

    Gde se može ostvariti popust, koje prodavnice bus plus mesečne i druga mesta

  3. GORDANA RISTTOVIC kaže:

    DA LI JE MOGUCE DA PENZIONERI IZ DRUGIH GRADOVA DOBIJU SENIOR KARTICE ZA POPUSTE U BEOGRADU?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana