Patrijarh podržao napore Vučića Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 13. 11. 2018. 16:40:27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom srpskim Irinejem, koji je podržao njegove napore u cilju nacionalnog kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

vucic-pattrijarh-irinej

 

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, u pratnji patrijarha bio je vikarni episkop Stefan, rukovodilac projekta izrade mozaika akademik Manan Popov i glavni umetnik mozaika u Hramu Svetog Save Nikolaj Muhin.

Razgovarano je o napretku radova na ukrašavanju hrama Svetog Save na Vračaru.

Sagovornici su se saglasili da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve srpske arhiepiskopije jubilej kome treba pokloniti izuzetnu pažnju. Predsednik Vučić je naglasio da će tim povodom Srbija pomoći da se radovi na hramu okončaju, čime će početi da krasi najveći mozaik na svetu.

Navodi se da je tokom razgovora bilo reči o svim drugim važnim pitanjima koja povezuju državu i crkvu, te da je patrijarh podržao napore predsednika Vučića u cilju nacionalnog, kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 2°C

Slaba kiša

Sreda
Moguć sneg

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana