Parking servis podneo prijavu protiv majke deteta Tanjug

HronikaHronika Pocetna 21. 11. 2017. 19:14:52

JKP „Parking servis“ podneo je danas prijavu zbog zanemarivanja deteta Gradskom centru za socijalni rad protiv majke, koja je ostavila bebu u vozilu bez nadzora duže od 15 minuta.

Parking servis

„Pauk“ „Parking servisa“ sinoć je odneo nepropisno parkirani „reno klio“ u kome je bila šestomesečna beba, a vozač dizalice, nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo je ka placu „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici i u trenutku kada je „pauk“ ušao u tu ulicu, radnik „Parking servisa“ je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba, saznaje Blic.

Taj podatak, dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu, a u istom momentu, na tridesetak meatara od placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba, kako je saopšteno iz „Parking servisa“.

Radnici „Parking servisa“ su, zatim, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procenili da je nebezbedno spuštati vozilo na ulici i nastavili do placa u Dunavskoj ulici, a oca povezli dizalicom i prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala. „Postavlja se pitanje koliko je beba pre izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Shodno napred navedenom, JKP „Parking servis“ je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad protiv majke deteta zbog zanemarivanja deteta“, stoji u saopštenju „Parking servisa“.

Iz „Parking servisa“ konstatuju da, od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora

Inače, „reno klio“ bio je parkiran u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 i nalazio se između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorio prolaz i onemogućio kretanje pešaka trotoarom.

One Response to “Parking servis podneo prijavu protiv majke deteta”

  1. Maja kaže:

    Mene samo zanima kako je moguce da radnici „Parking servisa“ ne primete da je u vozilu beba. Sad kao „Parking servis“ povlaci roditelje za neodgovornost i zanemarivanje deteta (a nisu jedini koji ostavljaju dete u vozilu, koliko god to ludo zvucalo, pogotovo u danasnje vreme, ali pretpostavljam da postoji neki izgovor od „zaboravila sam“ do „caskom sam skocila do stana“) – a ni reci o tome kako je moguce da neko ne vidi dete. Pretpostavljam da nije bilo zaglavljeno iza prednjeg sedista na podu, ili ostavljeno u gepeku, pa da primecivanje predstavlja problem. Pre izgleda da je neko namerno podigao vozilo s namerom da izazove neprijatnosti. Naravno, najvaznije je da je dete bezbedno, ali cisto sumnjam da je u pitanju namerno zanemarivanje. Uostalom, osoba koja je u stanju da se tako parkira i jos ostavi dete za sobom, verovatno je ili prezauzeta ili preumorna poput mnogih mladih majki koje su prinudjene da razmisljaju o previse stvari tako da negde mora da pukne. Razumem da „Parking servis“ mora da stiti svoje interese, ali se nadam da ce se neko od nadleznih setiti da i njihovi radnici imaju oci i mogli su da primete dete pre nego sto je uopste doslo do incidenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana