Otvoreno novo dečje igralište na prostoru Ade Ciganlije Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 09. 2018. 15:07:13

Igralište je izgrađeno u okviru velike društveno odgovorne akcije kompanije „Imlek” „Moja kravica – rasti srećno”, u saradnji sa Gradom Beogradom i JP „Ada Ciganlija”.

igralis-bi

foto Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i Jovan Bugarčić iz kompanije „Imlek” danas su simboličnim presecanjem vrpce na Adi Ciganliji otvorili novo dečje igralište.

Nikodijević je rekao da osmesi na licima mališana koji već koriste novo igralište govore mnogo više od reči.

– Želimo da naši najmlađi imaju što srećnije, bolje i sadržajnije odrastanje, a mi treba da im obezbedimo dobre uslove za školovanje i veselo detinjstvo. Na tom polju smo do sada uradili mnogo toga. Na Adi Ciganliji smo ove godine uradili četiri nova igrališta, u planu su još tri do kraja godine, a u planu je i da početak naredne godine dočekamo sa novom podlogom na svim sportskim terenima – istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je u poslednjih pet godina izgrađeno više od 200 novih igrališta, sportskih terena i parkova.

On je zahvalio kompaniji „Imlek” na društveno odgovornom poslovanju i saradnji koju imaju sa Gradom Beogradom već godinama unazad i izrazio nadu da će ona biti nastavljena.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je zahvalila kompaniji „Imelek” na donaciji i navela da dečja igra pokazuje da je izgradnja novog igrališta na ovom prostoru bio pravi potez.

– Zajedničkom akcijom smo za veoma kratko vreme uspeli da postignemo to da umesto nekadašnje poljane, sada imamo igralište za decu. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji smo realizovali sa ovom kompanijom, sa tim ćemo nastaviti kada su u pitanju i ustanove socijalne zaštite kako bismo poboljšali kvalitet boravka dece i korisnika tih ustanova – precizirala je Nataša Stanisavljević.

Vršilac dužnosti direktora JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić je zahvalio kompaniji „Imlek” na iskazanoj društvenoj odgovornosti.

– Srećni smo što smo na našem lokalitetu dobili još jedno igralište za decu. Naše preduzeće, takođe, vodi računa o najmlađim sugrađanima, te smo tako i ove godine za vreme kupališne sezone u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu imali 350 dece koja su završila obuku plivanja i ronjenja – naveo je Đukić i dodao da je kompanija „Imlek” prošle godine rekonstruisala teretanu na otvorenom na Adi Ciganliji.

Jovan Bugarčić iz kompanije „Imlek” je rekao da igralište ispunjava sve tehničke i bezbednosne kriterijume.

– Veoma mi je drago što smo uz pomoć grada i rukovodstva JP „Ada Ciganlija” uspeli da izgradimo još jedno moderno igralište i to na ovom prostoru koji je jedno od najomiljenijih izletišta. Mi ćemo nastaviti da podržavamo lokalne zajednice i nakon Niša, Kruševca, Banjaluke, i deca u Beogradu su dobila novo igralište – naglasio je Bugarčić.

Događaju je prisustvovao i vršilac dužnosti sekretara za upravu Grada Beograda Nikola Prelević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana