Otvoreno još 7,5 km Koridora 10 Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 18. 03. 2018. 11:48:12

Ceo istočni krak Koridora biće završen do kraja ove građevinske sezone, obećavaju u Koridorima Srbije.

koridor-10-tanjug

foto Tanjug

Na istočnom kraku Koridora 10, jutros je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu (šest traka), od čega 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada.

U saobraćaj je puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota, kao i deo autoputa u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao da će do kraja ove građavinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8 km.

Mijuk je kazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60 km autoputa u punom profilu na tom dellu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70 km autoputa u punom profilu. „Radi se na završetku preostalih 12,5 km najteže deonice Bancarevo – Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće kompletirani radovi i na zavšetku oko četiri kilometra deonice Staničenje – Pirot“. Paralelno sa tim biće završeno opremanje tru tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.

On je rekao da je sada od Crvene Reke do Dimitrovgrada gotovo kompletiran autoput. Mijuk je u ime Koridora Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poželeo svim učesnicima u saobraćaju sigurnu i bezbednu vožnju i srećan put.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u  saobraćaj deonice: Crvena Reka – Čiflik i Čiflik – Staničenje u dužni od 25,2 km, kao i deonica Sarlah – Pirot Istok, Pirot – Dimitrovgrad  i obilaznica oko Dimitrovgrad u dužini od  30,5 km. Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica  Bancarevo – Crvena Reka od 12,5 km sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek – Bancarevo od 9,4 km.Takođe, treba da se završi ove godine i deonica Staničenje – Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.

U Koridorima Srbije kažu da se izgradnja koridora odvija uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji tog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta.  Istočni krak Koridora 10 je jedan od najfrekventnijih pravaca u Srbiji i samo tokom letnjih meseci tu prođe više od tri miliona vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 23°C
Min: 10°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana