Otvorena Ikea, građani u redovima Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 10. 08. 2017. 10:33:13

Robna kuća Ikea otvorila je vrata kupcima u Beogradu. Na više od 33 hiljade kvadrata, Ikea nudi asortiman od gotovo 10 hiljada proizvoda, po cenama nižim od zemalja u okruženju.

otvaranje-ikea

foto Tanjug

Srbija je ovim postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima robnu kuću i jedino novo tržište u 2017. godini.

Neki posetioci kažu da su došli da kupuju, a neki, samo da razgledaju.

Jedna Holanđanka rekla je da u svojoj rodnoj zemlji često kupuje u Ikei i da je vrlo zadovoljna ovim brendom. „Ako i sada nađem nešto što mi se sviđa, naravno da ću kupiti“ , rekla je ona.

Nisu samo Holanđani bili među prvim posetiocima, već je i jedan Amerikanac Tanjugu rekao da će vrlo rado nešto kupiti, ali da će morati da to ostavi svojim prijateljima u Srbiji, jer u Ameriku, ne može da nosi.

Građani Srbije na otvaranje Ikee došli su, pre svega da razgledaju kako kaže jedna gospođa, a jedan stariji gospodin rekao je da one „sme samo da razgleda, a za kupovinu je zadužena supruga koja će doći kada bude manje gužve“.

Ikea, simbol kvalitetnog i jeftinog nameštaja i drugih artikala za kuću, najveći je svetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda.

Ovo je prva robna kuća te kompanije u Srbije i 400. u svetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija posluje i jedino novo tržište u 2017. godini.Ikea nudi 9.500 proizvoda, a katalog na srpskom jeziku odštampan je u više od milion primeraka.

U robnoj kući zaposleno je 330 radnika, dok Ikea u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu. Objekat ima oko 35.000 metara kvadratnih, a parking može da primi 1.400 vozila.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu, kao i punjač za elektromobile. Ikea je izgradila i infrastrukturu oko robne kuće vrednu gotovo 10 miliona evra.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20 časova.

One Response to “Otvorena Ikea, građani u redovima”

  1. her zika kaže:

    oh! tako se radujem!!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana